avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract v/c cu uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract v/c cu uzufruct viager

Am si eu o intrebare....bunicii mei mi-au lasat casa anul trecut in martie si pentru a nu putea fi atacat de catre tatal meu au hotarat sa faca contract de v/c cu uzufruct viager....bineinteles ca eu nu am dat suma de bani mentionata acolo....acuma dupa moartea bunicului am primit de la un avocat care o reprezinta pe bunica o notificare ca sa dau banii mentionati in contract...ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: Monyyyyka , utilizator 21:17, 9 Mai 2010
Probabil, bunica dv s. doreste sa anuleze acel contract, iar motivuil invocat poate fi neplata pretului. IN acest fel se poate cere in instanta anularea contractuluIU.
Cine v-a sfatuit sa incheiati un contract de v/c cu rezerva uzufructului v-a sfatuit prost. Un astfel de contract incheiat cu un descendent este prezumat de art.845 C.civil ca fiind cu titlu gratuit, adica donatie.

Pe langa faptul ca bunica va cere plata pretului, este perfect posibil ca tatal dumneavoastra sa ceara instantei reductiunea donatiei pe temeiul incalcarii rezervei sale succesorale in succesiunea dupa tatal sau.

Da si daca eu sustin ce scrie in contract ca am dat suma aceea de bani
Tocmai asta este. Sustinerea dvs. nu este suficienta. Trebuie sa existe dovada, ceea ce inseamna o chitanta, sau un proces verbal macar, semnat de toti cei care sunt trecuti in acel contract si poate martorii care au vazut ca ati platit banii. Dvs, ati spus ca oricum nu ati platit banii c are erau trecuti in contract. NU aveti cum sa sustineti ca i./ati platit,. Marturia mincinoasa este o infractiune . Chiar daca sustineti, trebuie sa mai si dovediti.... dar cum... bunica dv s,. inca treieste si va poate combate.
si atunci ce pot sa fac? ca eu banii nu am de unde sa ii dau

Alte discuții în legătură

Desfacere act vanzare cumparare july_a34 july_a34 Buna ziua. Am si eu o problema: A fost facut act de vanzare cumparare cu uzufruct. Pe contract scrie suma de 80000 euro, contractul fiind facut in 2009 ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager alexandra22 alexandra22 buna ziua!Bunicii mei i-au vandut mamei mele acum 3 ani o parte din casa in care locuiesc cu clauza de uzufruct viager.bunicul meu a decedat acum 2 ani ,iar ... (vezi toată discuția)
Este posibila executarea imobilului asupra caruia am act de v-c cu clauza de intretinere si uzufruct lupu_mirela78 lupu_mirela78 va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: bunica si cu mine am incheiat un act de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere si uzufruc ... (vezi toată discuția)