Am si eu o intrebare....bunicii mei mi-au lasat casa anul trecut in martie si pentru a nu putea fi atacat de catre tatal meu au hotarat sa faca contract de v/c cu uzufruct viager....bineinteles ca eu nu am dat suma de bani mentionata acolo....acuma dupa moartea bunicului am primit de la un avocat care o reprezinta pe bunica o notificare ca sa dau banii mentionati in contract...ce ma sfatuiti sa fac?
Probabil, bunica dv s. doreste sa anuleze acel contract, iar motivuil invocat poate fi neplata pretului. IN acest fel se poate cere in instanta anularea contractuluIU.
Cine v-a sfatuit sa incheiati un contract de v/c cu rezerva uzufructului v-a sfatuit prost. Un astfel de contract incheiat cu un descendent este prezumat de art.845 C.civil ca fiind cu titlu gratuit, adica donatie.
Pe langa faptul ca bunica va cere plata pretului, este perfect posibil ca tatal dumneavoastra sa ceara instantei reductiunea donatiei pe temeiul incalcarii rezervei sale succesorale in succesiunea dupa tatal sau.
Tocmai asta este. Sustinerea dvs. nu este suficienta. Trebuie sa existe dovada, ceea ce inseamna o chitanta, sau un proces verbal macar, semnat de toti cei care sunt trecuti in acel contract si poate martorii care au vazut ca ati platit banii. Dvs, ati spus ca oricum nu ati platit banii c are erau trecuti in contract. NU aveti cum sa sustineti ca i./ati platit,. Marturia mincinoasa este o infractiune . Chiar daca sustineti, trebuie sa mai si dovediti.... dar cum... bunica dv s,. inca treieste si va poate combate.