As dori sa va intreb daca deja se practica legea cu privire la cautatul acasa a celor aflati in concediu medical.
Eu sunt somera si sunt insarcinata si momentansunt pe concediu medical(inca nu am intrat pe prenatal).As dori sa stiu daca pot fi cautata acasa si daca da in ce zile si intervalul orar.
Va multumesc anticipat
1. OUG 36/2010 intra in vigoare de la 15.05.2010.
2. In legatura cu intrebarea dvs., OUG 148/2005, modificata de OUG 36/2010, spune:
Art. 31 - Pentru a beneficia de concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate, persoanele prevăzute la art. 1 trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
a) să îndeplinească stagiul minim de cotizare prevăzut de prezenta ordonanţă de urgenţă;
b) să prezinte adeverinţa de la plătitorul de indemnizaţii din care să reiasă numărul de zile de concediu de incapacitate temporară de muncă avute în ultimele 12 luni, cu excepţia urgenţelor medico-chirurgicale sau a bolilor infectocontagioase din grupa A;
c) să fie prezente la domiciliu sau la adresa indicată, după caz, în intervalul de timp şi în condiţiile stabilite prin normele de aplicare a prezentei ordonanţe de urgenţă, în vederea exercitării verificării de către reprezentanţii plătitorilor de indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate.
3. Sa asteptam si Normele de aplicare sa vedem ce precizeaza.
4. Pana atunci, stati linistita!