avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cerere aferenta dosarului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cerere aferenta dosarului

Am dat in judecata o firma pt neplata salarului. Am prima infatisare la sf lui mai. Daca pe data de 17 mai (cand ar trebui sa-mi vireze salarul pe aprilie) firma nu imi plateste salarul eu trebuie sa fac o alta cerere aferenta la dosarul existent, nu....?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:17, 8 Mai 2010
Completati cererea de chemare in judecata cel tarziu la prima infatisare .
Puteti face o precizare a actiunii initiale, cu privire la pretentiile dvs. in sensul de a va plati salariile restante,pana la data pronuntarii sentintei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Mai 2010
ContSters122901, utilizator
Exista o formulare standard ? O lege care ar trebui specificata? Cum ar trebui formultat cererea?


Multumesc.
Nu exista o formulare standard . Asa cum a precizat si @Indines , completati cererea solicitand plata salariilor restante pana la data pronuntarii sentintei .
Cererea de chemare in judecat, va trebui sa cuprinda, potrivit art.112 C.proc.civ., urmatoarele:
1. numele, domiciliul sau resedinta partilor ori, pentru persoanele juridice, denumirea si sediul lor, precum si, dupa caz, numarul de inmatriculare in registrul comertului sau de inscriere in registrul persoanelor juridice, codul fiscal si contul bancar. Daca reclamantul locuieste in strainatate, va arata si domiciliul ales in Romania, unde urmeaza sa i se faca toate comunicarile privind procesul;
2. numele si calitatea celui care reprezinta partea in proces, iar in cazul reprezentarii prin avocat, numele acestuia si sediul profesional
3. obiectul cererii si valoarea lui, dupa pretuirea reclamantului, atunci cand pretuirea este cu putinta. Pentru identificarea nemiscatoarelor se va arata comuna si judetul, strada si numarul, iar, in lipsa, vecinatatile, etajul si apartamentul, sau, cand nemiscatorul este inscris in cartea funciara, numarul de carte funciara si numarul topografic;
4. aratarea motivelor de fapt si de drept pe care se intemeiaza cererea;
5. aratarea dovezilor pe care se sprijina fiecare capat de cerere. Cand dovada se face prin inscrisuri, se vor alatura la cerere atatea copii cati parati sunt, mai mult cate o copie de pe fiecare inscris, pentru instanta; copiile vor fi certificate de reclamant ca sunt la fel cu originalul. Se va putea depune si numai o parte dintr-un inscris privitor la pricina, ramanand ca instanta sa dispuna, la nevoie, infatisarea inscrisului in intregime. Daca inscrisurile sunt scrise in limba straina sau cu litere vechi, se vor depune traduceri sau copii cu litere latine, certificate de parte. Cand reclamantul voieste sa-si dovedeasca cererea sau vreunul din capetele cererii sale, prin interogatorul sau juramantul paratului, va cere infatisarea in persoana a acestuia. Cand se va cere dovada cu martori, se va arata numele si locuinta martorilor;
6. Semnatura.

Alte discuții în legătură

Contract - l poate o copie necertificata sa fie proba? radu_mc radu_mc Poate o copie necertificata a unui contract sa fie considerata ca proba (cu inscrisuri) in instanta, in lipsa vreunui original? poate fi contestata acea proba ... (vezi toată discuția)
Procedura in prima instanta emil6702 emil6702 Motivele de fapt si de drept/dezvoltarea acestora, se pot depune ulterior cererii de chemare in judecata (la/ pana la primul termen)? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Model cerere divort 2010 ivf ivf daca nu exista un model tipizat pt cerere de divort, atunci pot folosi un document, scris la calculator si listat la imprimanta, de genul: Domnule ... (vezi toată discuția)