Sotul meu plateste o pensie alimentara celor 2 copii din prima casatorie.Noi avem un copil de 6 luni.Nu se poate recalcula pensia celor 2???Noi platim regulat pensia intr-un cont dar mama lor este plecata in Italia ,copii au fost incredintati ei spre crestere dar acestia se afla unul la o matusa a sotului meu iar celalat la o sora a ei.Care este procentul dintr-un salar pe care trebuie sa fie luat in calcul pt pensia alimentara???SAU CARE ESTE MODUL DE CALCUL PT PENSIE??
procentul nu exista ci totul este stabilit prin hotarare judecatoreasca(care nu se bucura de autoritate de lucru judecat)...faceti apel....sau contestatie la judecatorie...nu cunosc exact situatia...fiti mai explicita un pic...
Procentul dintr-un salariu pentrui acordare pensi alimentara este dispusa de instanta de judecata ,prin hotarare
Tatal copiilor=sotul dvs ,in situatia mentionata ,are dreptul sa solicite reincredintarea
minorilor
=D>Am incercat sa otinem custodia copiilor minori dar nu am putut duce martori la proces cum ca ea este in Italia,noi locuim in alt judet.Ea a prezentat ca martori cum ca ea sta cu copii pe surorile ei.Am incercat de mai multe ori dar degeaba.Sotul are un salar de 800 ron si plateste pensie 200ron......Ce putem face???Sotul a renuntat la ideea de a lua copii la el deoarece cel mare a inceput sa fure si desi are 13 ani e ...vagabond iar cel mic are 8 ani.Nici unul nu mai vrea sa vorbeasca cu tatal lor decand avem si noi ingerasul nostru.....
ambii sunt minori...in situatia de fata raspund ambii parinti in conditiile in care copii provin din casatorie...mama si tatal de sange....pt infractoru al mic....insa...puteti doar sa asteptati ca ei sa implineasca 14 ani...sau unul din ei...care va avea capacitate de exercitiu restransa si atunci se vor schimba lucrurile...altfel...daca nu veti reusi veti plati pensia pana la terminarea studiilor acestor copii(chiar si studii superioare)...MARTORI PROBE. AVOCAT BUN...
Intretinere minori
baietzika
daca ambii soti au obligatii de intretinere conform codului fam art 97 pentru sotul care are in intretinere copiii poate fi solicitata o contributie egala cu ... (vezi toată discuția)