avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copil cu linie la rubrica\"tata\"in certificatul de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copil cu linie la rubrica"tata"in certificatul de nastere

Salut.un pic de ajutor va rog.Sunt casatorita eu si sotul meu avem deci acelasi nume.Eu am un copil nascut inainte sa ma casatoresc care are numele meu de fata,are line la tata in certificatul de nastere,acesta nefiind de acord cu pastrarea lui.Sotul meu poate fi tatal legal al copilului mai ales ca prichindelul nu si cunoaste parintele biologic ci pe cel de langa el.Unde trebuie sa merg si care e procedura pt a evita problemele de mai tarziu ale copilului si ale mele(scoala,diferenta de nume,etc)
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 18:17, 8 Mai 2010
Solutia potrivita situatiei dvs. est o adoptie in familie. Sotul dvs. actual adopta minorul si acesta va purta numele sau de familie, il va avea ca tata in certificat si toata lumea e multumita.
Este implica in procedura de adoptie si tatal biologic?
daca nu e trecut pe certificatul de nastere nu
Da, este nevoie si de consimtamantul tatalui dat in fata instantei de judecata.
ndhlp a scris:

.Eu am un copil nascut inainte sa ma casatoresc care are numele meu de fata,are line la tata in certificatul de nastere,

Tatal biologic nu are nici o importanta cat timp el nu apare mentionat in certificatul de nastere. Nimeni nu il intreaba nimic. Aveti insa grija sa nu i se trezeasca brusc sentimentele paterne (si sa doreasca sa il recunoasca) daca aude ca actualul dvs. sot vrea sa adopte minorul.

Alte discuții în legătură

Adoptie minor iulia_trad_04 iulia_trad_04 Buna ziua, Acum doi ani am divortat, iar baietelul mi-a fost incredintat mie. Tatal biologic nu isi viziteaza fiul si nici nu ii plateste pensia ... (vezi toată discuția)
Modificare administrativa nume copil si/sau adoptie sonia2011 sonia2011 Sunt mama unui copil minor de aproape 7 ani rezultat dintr-o relatie (nu casatorie). Tatal biologic nu a dorit copilul si nici nu a dorit sa il recunoasca, ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere damocionut damocionut Suntem o familie de tineri casatoriti. Sotia mea are o fetita de 5 ani care in certificatul de nastere nu este trecut tatal copilului. Se poate modifica acest ... (vezi toată discuția)