avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Profesor de nota 10, suplinitor, versus invatator ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Profesor de nota 10, suplinitor, versus invatator titular

Sunt profesoara de 10 ani, absolventa de drept, Universitatea din Bucuresti. Am predat drept si legislatie la liceu si cultura civica. Din cauza ca in judetul meu nu au fost scoase posturi la titularizare, am dat 4 concursuri de titularizare, pentru suplinire, la care am obtinut notele 9.20 (anul 2003), 9.65 (anul 2005), 8.15 (anul 2006), 10 (anul 2008). De 3 ori am ocupat primul loc. Sunt inscrisa la gradul didactic1, la Universitatea Bucuresti, pe care trebuie sa-l sustin anul viitor.. Am rezultat la olimpiada faza pe tara(drept). Am un cv in domeniul educatiei foarte bun.Problema e ca in Metodologia de incadrare a personalului didactic, pentru anul scolar 2010-2011 li se permite invatatorilor si educatorilor care au terminat facultate, eventual la ff sa se pretransfere, detaseze, pe locurile ocupate prin concurs de suplinitori ca mine. Ei vin si ocupa aceste locuri pe baza unui dosar, care poate fi foarte usor aranjat, eventual sprijiniti de diverse persoane din inspectorat.. Cum sa procedez? Anul acesta ma confrunt cu o asemenea situatie. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ileana-Constanta , utilizator 20:24, 9 Mai 2010
sincer, daca va simtiti data la o parte printr un act administrativ, puteti face actiune in contencios si sa va ocupati locul meritat.. bafta
Multumesc pentru sugestie, e o idee buna si o sa tin cont de ea :)
Aveti posibilitatea de a contesta rezultatele concursului fie sa va adresati Ministerului Educatiei, fie instantei de judecata.
@freeelis
Nu inteleg exact la ce va referiti, puteti sa imi mai spuneti o data va rog, multumesc!
Daca considerati ca dosarele celorlalti contracandidati sunt mai slabe decat al dvs si dvs nu veti ocupa acel post aveti posibilitate de a sesiza Ministerul Educatiei - Directia de Control si Juridic sau instantei de judecata.

Alte discuții în legătură

Posturi pentru pensionari in invatamant cimpeanr cimpeanr Buna ziua, am o prietena care lucreaza ca si profesoara la un seminar catolic pana in acest an cand directorul a angajat o profesoara pensionara in locul ei si ... (vezi toată discuția)
Repartitie suplinitor - invatamant ContSters146176 ContSters146176 Buna ziua, Am participat la concursul de suplinire in BUCURESTI si am luat media 5,pe 22 am repartitia dar eu fiind din GALATI si fiind examenul scris cu ... (vezi toată discuția)
Bursa de performanta elevi negru daniel negru daniel buna ziua asi dori sa stiu si eu cum se acorda bursele de performanta pentru un elev care a participat la o olimpiada de pian si a luat locu 2 ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)