avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... organizare ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

organizare ONG

Hristos a inviat! si Buna ziua!
Am cateva nelamuriri legate de organizarea corecta a unui ONG
Sunt membru fondator asociat si secretar in cadrul unui ong, deci fac parte atat din Adunarea generala cat si din Consiliul Director. De curand am obtinut sponsorizare pentru un proiect si sunt si coordonator al unui departament din cadrul proiectului.
Pot reprezenta din punct de vedere legal Asociatia atunci cand inchei un acord de parteneriat cu alta asociatie sau institutie, cand solicit finantare prin contract de sponsorizare,sau cand fac o solicitare de materiale?
Specific ca sfera de activitate desfasurata vizeaza strict departamentul meu si cel care va conduce activitatea demarata sunt tot eu.....
In statutul nostru sau in regulament nu exista nici o prevedere cu privire la reprezentarea legala a Asociatiei.
Trebuie neaparat presedintele Asociatiei, (care e si coordonatorul altui departament din cadrul proiectului)sa fie trecut ca reprezentant legal pe astfel de acte(acord de parteneriat, contract de sponsorizare, solicitare de materiale...) sau poate reprezenta Asociatia oricare din membrii Consiliului Director sau Coordonatorul departamentului vizat?
Mentionez ca al treilea membru al Asociatiei, vicepresedintele, se abtine si nu ar enici o functie in acest proiect.
Presedintele este tot cel care are control financiar absolut desi nu este cenzor, are semnatura unica in banca, detine stampila si actele Asociatiei.

Nu stiu cum sa procedez din punct de vedere legal, am tot studiat legea, dar nu gasesc specificatii pentru atributiile clare ale membrilor Consiliului Director si nu stiu ce drepturi am.
Mai pe scurt,
Pot reprezenta si eu Asociatia din punct de vedere legal fiind membru al Adunarii Generale, membru al Consiliului Director si Coordonator al unui departament din acest proiect, pentru activitatile legate strict de acest proiect?
Pot avea acces la fondurile pentru proiect in calitate de coordonator al departamentului meu pentru actiunile demarate in cadrul acestui proiect?
Pot avea acces la stampila Asociatiei consemnand in registru actele semnate si stampilate?
Iertare pentru vorba multa , poate ma puteti ajuta sau indruma.
Va multumesc anticipat!

Spiridon Mihaela, Pascani

Alte discuții în legătură

Reprezentare juridica ong SPIRIDON_MIHAELA SPIRIDON_MIHAELA Intrebare: In cazul unui ong cu trei membri fondatori, aceeasi membri ai Consiliului Director, drept de semnatura si stampila pe acte ce reprezinta Asociatia ... (vezi toată discuția)
Infiintare ong - cine e reprezentant legal? mad_day mad_day Buna seara! In ceea ce priveste actul constitutiv al unei asociatii cu 3 membrii fondatori, cine joaca rolul cel mai important Presedintele Consiliului ... (vezi toată discuția)
Infiintare ong opera cristivoicu cristivoicu Doresc sa infiintez o organizatie non guvernamentala, asociatie,obiectivul principal fiind Opera.Pentru a se putea infiinta acest ong este nevoie de minim 3 ... (vezi toată discuția)