avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pamant ptr tineri casatoriti?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pamant ptr tineri casatoriti?

exista acest ajutor?noi locuim in spania si am auzit ca statul roman ofera loc de casa tinerilor casatoriti....este adevarat?si care sant conditiile? multumesc.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 12:15, 12 Mai 2010
Da, tinerilor casatoriti tinerilor ( tinerilor cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani) li se acorda teren in vederea construirii unei locuintei daca:
a) au implinit varsta de 18 ani la data depunerii cererii;
b) nu au avut sau nu detin in proprietate o locuinta sau un teren destinat construirii unei locuinte proprietate personala, atat in localitatea in care se solicita atribuirea in folosinta a unui teren, cat si in alte localitati;
c) parintii acestora nu detin sau nu au detinut in ultimii 10 ani in proprietate un teren in suprafata mai mare de 500 m2 in mediul urban sau de 5.000 m2 in mediul rural, indiferent de localitatea in care este situat terenul.
Amanunte in Legea 15 din anul 2003

Ultima modificare: Duminică, 9 Mai 2010
Darie Tudor, utilizator
Trebuie sa depuneti dosarul la primaria de care apartineti ( unde aveti domiciliul pe buletin). Puteti trimite o ruda sa se intereseze, sa nu faceti un drum degeaba pana in Romania.
multumesc ptr raspunsuri!!!
si mai e o conditie: primaria sa detina teren disponibil cu destinatia loc de casa pt tineri.
@geomih...asta este principala conditie...:D
Ultima modificare: Miercuri, 12 Mai 2010
Kyandra, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren pentru tineri proaspat casatoriti negoitacatalinsorin negoitacatalinsorin Buna ziua! Ma puteti ajuta si pe mine cu un raspuns in privinta terenului de la primarie pentru tineri casatoriti?Numai ce am avut nunta in mai 2013 eu am 28 ... (vezi toată discuția)
Teren pentru tineri gabriel ciprian tanase gabriel ciprian tanase Ma numesc GabrielDoresc sa stiu cui trebuie sa ma adresez pt.cererea obtinerii unui teren pt.construit casa,am domiciliul in Campina,si nu am proprietati.Nu ... (vezi toată discuția)
Teren pentru tinerii casatoriti adinamiia adinamiia buna ziua am si eu o inrebare..... eu si sotul meu suntem casatoriti de 7 luni de zile. ne intereseaza daca avem dreptul la un teren gratis din partea ... (vezi toată discuția)