avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... ca intreprindere individuala e obligatoriu sa am ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

ca intreprindere individuala e obligatoriu sa am angajati?

buna ziua de curand mi-am infiintat o intreprindere individuala si am o nedumerire.trebuie sa ai neaparat un angajat sau se poate si fara?multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 11:30, 9 Mai 2010
Legea nu prevede obligativitatea angajarii unor terti pentru autorizarea sau functionarea intreprinderii individuale.
O.U.G. nr. 44/2008 prevede:
Art. 16. - În scopul exercitării activităţii pentru care a fost autorizată, PFA poate colabora cu alte persoane fizice autorizate ca PFA, întreprinzători persoane fizice titulari ai unor întreprinderi individuale sau reprezentanţi ai unor întreprinderi familiale ori cu alte persoane fizice sau juridice, pentru efectuarea unei activităţi economice, fără ca aceasta să îi schimbe statutul juridic dobândit potrivit prezentei secţiuni.
Art. 17. -(1) PFA nu poate angaja cu contract de muncă terţe persoane pentru desfăşurarea activităţii pentru care a fost autorizată şi nici nu va fi considerată un angajat al unor terţe persoane cu care colaborează potrivit art. 16, chiar dacă colaborarea este exclusivă.
(2) Cu toate acestea, o persoană poate cumula calitatea de persoană fizică autorizată cu cea de salariat al unei terţe persoane care funcţionează atât în acelaşi domeniu, cât şi într-un alt domeniu de activitate economică decât cel pentru care PFA este autorizată.
.....................
Art. 19. -(1) PFA îşi desfăşoară activitatea folosind în principal forţa de muncă şi aptitudinile sale profesionale. Ea nu poate cumula şi calitatea de întreprinzător persoană fizică titular al unei întreprinderi individuale.
;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa poate avea angajati? cercetasa cercetasa sotul meu are un pfa pe un contract de inchiriere spatiu la un vecin in curtea lui, avand un atelier de termopane as vrea sa deschidem un swourum intr o ... (vezi toată discuția)
Pfa avas avas Buna ziua, Pot avea contract de prestari servicii cu un SRL , ca PFA , si sa fiu si angajat la acel SRL?Multumesc (vezi toată discuția)
Diferenta intre persoana fizica autorizata si intreprindere individuala valdomate valdomate va rog sa-mi spuneti ,care e diferenta dintre pfa si intreprindere individuala! (vezi toată discuția)