avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune drepturi salariale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune drepturi salariale

Buna ziua,
Am si eu o neclaritate in ceea ce priveste persoanele care mostenesc niste drepturi salariale, ale unui functionar public decedat in aprilie 2009, castigate prin hotarare judecatoreasca, pronuntata in martie 2009. Aceste drepturi salariale reprezinta sporuri acordate pentru perioada martie 2006-pana la data pronuntarii hotararii.
Mostenitorii legali sunt sotia supravietuitoare si trei frati.
Iintrebare: in speta descrisa, sunt aplicabile prevederile art. 162 alin. 2 din Codul Muncii sau acesti bani intra in masa succesorala si se impart, potrivit cotelor, intre mostenitori?
Va multumesc pentru ajutorul pe care mi-l veti da.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:55, 9 Mai 2010
Sunt aplicabile prevederile art.162 alin.2 C.mun.
Plata drepturilor salariale în caz de deces al salariatului se face către persoanele arătate in text - soţ supravieţuitor, copii, părinţi -, în ordinea arătată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinte judecatoresti recastigari salariale, iar persoana este decedata alb_gabi alb_gabi Buna ziua, Avand in vedere O.U.71/2009- privind plata unor sume prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalui ... (vezi toată discuția)
Drept salarizare ana cornelia ana cornelia Un salariat a decedat in martie 2018 si familia nu a facut masa succesorala. Acum im iunie 2019 mai are drepturi salariale din hotarari judecatoresti si ... (vezi toată discuția)
Dreptul de mostenire al sotului supravietuitor doina23 doina23 salariul ramas pe card al lui decujus intra in masa succesorala?cum se imparte 'mostenitorii sunt sctia si 3 frati. (vezi toată discuția)