avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... impunerea demisiei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

impunerea demisiei

Lucrez la un magazin mini prix pe post de casiera. Azi mi s-a adus la cunistinta ca in urma cu o saptamana am iesit lipsa la stoc cu 500 , lei drept pt care sa nu ma mai prezint la munca si sa-mi scriu demisia. Intrarile de marfa nu se fac cu acte legale , nu mi se comunica nici valoarea si nici cantitatea lor , patroana isi opreste ce produse ii plac fara sa-mi comunice si mie , dupa ce eu plec seara , ea ramane sa vanda in continuare fara sa evidentieze undeva vanzarile , in incinta magazinului mai functioneaza si un amanet care reprezinta o alta societate si toti clientii trec prin magazin , angajatii acestei case de amanet au acces in permanenta in magazin , avand inclusiv cheia magazinului intrucat spatiul este comun si in final eu trebuie sa raspund de orice lipsuri. Cum nu am putut sa justific lipsa , mi s-a comunicat sa nu ma mai prezint la servici de maine si sa-mi scriu demisia din motive personale. Am refuzat. Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 07:21, 10 Mai 2010
sa te dea firma afara...in nici un caz sa nu semnezi demisia...asa am facut si eu...din cate stiu, ar trebui sa faca dovada ca tu esti vinovata de lipsa respectiva...de aceea cel mai bine e, atunci cand se face un inventar, sa se faca cu proces verbal de predare-primire...
Daca nu ma prezint la servici , nu pot sa-mi desfaca contractul de munca pt absente nemotivate? Pt ca am refuzat sa-mi scriu demisia , m-au amenintat ca nu voi parasi cladirea pana nu o voi scrie , abia dupa de am vrut sa sun la politie , lasandu-ma sa plec. Patroana este o romanca casatorita cu un turc.
Ati fost angajata pe post de casiera sau de gestionar?
Vi s-a stabilit in fisa postului,atributii de gestiune?
Dar drepturile salariale v-au fost platite la zi?

Faceti urgent sesizare in scris la inspectoratul Teritorial de Munca,aducandu-le la cunostinta cele expuse de dvstra.

Ultima modificare: Luni, 10 Mai 2010
Ec.Angelica-Ana Pop , Contabil
Ce proces verbal de predare - primire daca marfurile sunt 90% fara factura? Nu exista NIR , nu exista nimic....
Fisa postului???? Habar nu au de asa ceva....mi-am gasit cu mare greutate acest job...am 46 ani , nu se gaseste asa usor servici pt varsta aceasta......stiti foarte bine ce nereguli si abuzuri se fac pe piata fortei de munca........se profita , desi se cunosc drepturile , nu sunt respectate....

Alte discuții în legătură

Bună dimineața domnilor avocații mam angajat la o firmă de ... alessandro29 alessandro29 Bună dimineața domnilor avocații mam angajat la o firmă de pază și nu miau dat caietul de prezență a postului, obiectivului și eu nu am unde să mă ... (vezi toată discuția)
Inlocuirea unui angajat pe timpul concediului de odihna alinasimona alinasimona Buna seara, am si eu o problema pe care sincer nu o inteleg, va rog sa ma ajutati cu un sfat , Sunt lucrator gestionar la un punct de lucru , in magazin ... (vezi toată discuția)
Gestiune in perioada cim perioada determinata diadora_74 diadora_74 Intr-un CIM pe perioada determinata este obligat angajatul sa preia gestiunea?! Daca refuza sa-si dea acordul, care pot fi consecintele? Poate fi obligat? (vezi toată discuția)