avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale recuperare debite
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

recuperare debite

buna ziua. am de recuperat un debit de 20.000 lei. initial a fost de 55.000. pe o parte din valoare am emis facturi, mi s-au platit. pe restul nu am mai emis ca mi se plateau foarte greu iar eu plateam tva instantaneu de ma usca. acum nu mai dau de individ sa imi semneze restul facturilor, rezulta ca nu prea pot sa il actionez in judecata. nu am nici contract. ca eram prieteni buni deh....si am zis ca il facem noi...avand in vedere ca am facturile de intrare pe marfa si ca pot demostra ca el nu are intrare pe ea si totusi a vandut-o credeti ca pot sa merg pe drept comun si sa incerc sa imi recuperez banii?
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 14:32, 24 Martie 2007
nu spuneti daca mai aveti si alte acte: aviz de insotire a amrfurilor, delegatie de ridicare a amrfurilor, scrisoare de trasnport.
P e somatie de plata nu puteti actiona, in schimb pe dreptul comun ( actiune in pretentii in temeiul art.109 cod procedura civila) este posibil sa va puteti demonstra debitul. Ca probe va sugerez sa solicitati spre incuviintare : inscrisuri, martori, interogatoriul administratorului ( "prietenului dvs")expertiza contabila care sa faca lumina in ceea ce priveste inregistrarile contabile pe care sustineti ca le-ar fi facut partea adversa.
Succes
Aveti macar comanda si aviz de insotire a marfii:-/
Daca nu :O nu pot decat sa va urez bafta:((
~ Conținut șters la cerere ~

cum sa faci livrari fara sa fie la baza un contract scris semnat de ambele parti ???
vorba ceea , azi nu mai poti avea incredere nici in umbra ta ... dar sa livrezi fara sa fie un contract semnat de ambele parti este de neiertat ...
cititi Legea 31/1990 ( legea societatilor comerciale reactualizata ) poate acolo gasiti ceva care sa va ajute .

Colega pe ce lume traiesti?
Toti sunt tari pana intra in belea, nu au nevoie de juristi (consilieri sau avocati), dupa ce vad ca sunt in c........ spun ca nu sunt buni c.j. sau av. nu ca nu stiu sa-si faca ei treaba:O si ca au dat marfa fara sa consulte un juristX-(
Romy, batrane, nu te mai supara....
Dl BodeaAlex nu-i jurist. Intelege-l; cred ca larandul dumnealui incearca sa inteleaga...:)

Alte discuții în legătură

I.i. marfa in custodie liliigretz liliigretz Buna ziua, Intrprindere Individuala - magazin naturist, se primeste marfa pe baza de aviz de insotire a marfii. Dupa vinderea totala sau partiala a marfii ... (vezi toată discuția)
Urgent- retur marfa louisa louisa Va solicit ajutorul intr-o problema delicata. Intr-un proces privind un debit existent debitorul afirma in instanta ca marfa ce i-a fost livrata a fost ... (vezi toată discuția)
Facturi emise pe numele firmei mele fara ca eu sa le primesc vali2008 vali2008 Buna ziua, am si eu o problema de drept comercial cred.. si anume am un SRL si am colaborat cu o firma cumparind marfa cu factura si eliberind pe loc CEC-uri ... (vezi toată discuția)