avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... citatie pentru divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

citatie pentru divort

In urma cu patru ani fiecare cu munca lui ne cam indepartam unul de celalalt, ma simteam neglijat si am ajuns sa parasesc domiciliul conjugal.Dupa doua luni m-am reintors la insistentele ei iar dupa doua saptamani intr-o seara am ajuns de la servici acasa,dar a trebuit sa ma reintorc pentru max.10 minute la lucru. Revenind acasa a facut scene fara motiv si s-a straduit sa-mi faca si bagajul,si ca nu mai am ce sa caut acolo.am intrebat-o daca asta vrea cu adevarat.Pentru a nu face scandal i-am respectat cererea si am plecat. dupa o perioada a sunat si a spus ca nu ma lasa sa divortez. Am un copil la care i-am dat lunar bani nu foarte multi dar i-am platit facultatea si nu afost usor.acum am primit citatie.

cere
desfacerea casatoriei din culpa comuna
sa-si reia numele

motive
parasire domiciliu

invoca disp art 38 alin1
art40 alin3cod fam

tre sa depun intampinare?
cum va fi cu partajul?
ce se intampla daca nu merg?
(nu cred ca suport sa vad ce e pe acolo prin sala)
tre sa -mi i-au avocat?
multumesc!
Ultima modificare: Marți, 11 Mai 2010
radu69, utilizator
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 06:44, 11 Mai 2010
Depuneti intampinare, invocand aparari proprii.
Partajul il puteti face dupa ramanerea definitiva si irevocabila a actiunii de divort.
Indicat ar fi sa mergeti si sa va aparati.
Un avocat va poate consilia si ajuta mult mai bine decat o faceti singur.
Succes!
Daca e culpa comuna nu vad rostul motivului: "parasire domiciliu" (nu "suna" a culpa comuna)...
Puteti fi de acord (sau nu) sa isi reia numele - dar daca doreste sa aiba nume diferit de cel al copilului si sa umble dupa acte "noi"... Nu prea aveti motive sa va impotriviti.
Despre cheltuieli de judecata nu scrie? Ar trebui sa le impartiti, daca ambii doriti divortul...

Trebuie sa faceti intampinare (nu inaintare)... si ar fi ideal sa va intelegeti la un divort "prin acord" si fara motivare...

Daca nu va intelegeti la partaj (in afara instantei) va trebui sa platiti o taxa calculata la valoarea bunurilor pe care le aveti de impartit... Aici poate deveni ceva mai urat...

Ar trebui sa fiti prezent... Nu e mare lucru de "suportat"... doar ca poate dura mult pana... vine randul dosarului dv. Daca nu va pasa ca divorteaza si nu va pasa ce va scrie in hotararea judecatoreasca... nu trebuie sa va prezentati... Dar pt "culpa comuna" ar trebui sa fiti prezent...

Sigur ca un avocat va poate reprezenta mai bine decat o puteti face singur, dar la un divort relativ amiabil... La partaj e mai greu sa va descurcati singur.

Art. 38 al.1
Instanta judecatoreasca poate desface casatoria prin divort atunci cand, datorita unor motive temeinice, raporturile dintre soti sunt grav vatamate si continuarea casatoriei nu mai este posibila.

Art. 40 al.3
Daca nu a intervenit o invoiala sau daca instanta nu a dat incuviintarea, fiecare dintre fostii soti va purta numele ce avea inainte de casatorie.
Ultima modificare: Marți, 11 Mai 2010
trope_doi, utilizator
Puteti depune o intampinare la dosar cu cel putin 5 zile inaintea primului termen de judecata in care sa aratati apararile dv. Daca sotia vrea divortul, nu prea va puteti opune mai ales ca relatiile dintre soti este clar ca au fost vatamate prin faptul ca sotii locuiesc separat in fapt.
Daca solicita culpa comuna, este OK.
Daca din casatorie nu au rezultat copii minori (acestia fiind in prezent majori), mergeti in fata instantei la primul termen de judecata si spuneti ca sunteti de acord cu divortul si instanta sa ia act de acordul partilor, fiind indeplinite conditiile prevazute pentru desfacerea casatoriei prin acord (a trecut mai mult de un an de la incheierea casatoriei si nu exista copii minori din casatorie), fara sa mai depuneti intampinare. Astfel, la primul termen de judecata se va termina totul. Fara martori, fara circ...decent.
Daca nu va obliga la cheltuieli de judecata (fiind vorba de culpa comuna, v-ar putea obliga la jumatate din cheltuieli) este si mai bine.
Pentru partaj insa, care va face obiectul unei actiuni separate, va recomand sa va angajati un avocat. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort mihali mihali Buna ziua, Revin cu rugamintea de a ma sfatui cum sa procedez in situatia urmatoare: 1. In cazul in care sotul meu nu doreste sa fie implicat in ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord in cazul in care nu a trecut un an de la incheierea casatoriri anaxorz anaxorz Buna ziua! Ar putea cineva sa-mi spuna care este modaliatatea de a divorta in cazul in care nu a trecut un an de la incheierea casatoriei si nici nu exista ... (vezi toată discuția)