Buna ziua.Sunt noua aici si am nevoie de ajutorul dumneavoastra urgent.De un an jumatate locuiesc in concubinaj cu un barbat in Bucuresti,in apartamentul lui.De un an jumatate am facut imprumuturi in banci si i-am mobilat toata casa lui,inclusiv geamuri termopan.Toate bunurile cumparate de mine (exclus termopanul) sunt cumparate pe numele meu. Acum relatia noastra a ajuns intr-un punct mort si vrem sa ne despartim.Problema este ca el nu vrea acum sa-mi dea nimic din cele cumparate de mine (mobila,combina frigorifica,masina de spalat,doua tv...) cu toate ca eu am facturi pe toate lucrurile. El imi spune ca nu-mi da nimic si ca daca vreau pot sa-l dau in judecata si doar cu executor judecatoresc pot sa-i iau ceva din casa.Si pana vin eu cu executorul,s-ar putea sa duca lucrurile si sa nu mai am ce lua,asa ma ameninta.Spuneti-mi va rog cum pot proceda in situatia de fata?Am nevoie de ajutorul dumneavoastra de specialitate.Va multumesc.
Singura solutie este o actiune in instanta prin care sa solicitati restituirea bunurilor cumparate de dvs. dovedite cu inscrisuri , sau contravaloarea acestora. in caz de refuz a respectarii hotararii se pot solicita si daune interese.
E drum lung dar se poateB-)
Exista actiune pe ordonanta presidentiala care obliga paratul, prin hotarare judecatoreasca, sa-ti predea bunurile.
Actiunea se judeca cu celeritate, dar nici intr-un caz in 48 de ore:">
Ordonanta presedintiala este de fapt o hotarare judecatoreasca pronuntata intr-o procedura care se judeca "de urgenta". Am pus ghilimelele pentru ca am vazut "urgente" de-astea care au durat si vreo trei ani (nu e cazul sa va speriati).
Prin urmare, pentru ca o ordonanta presedintiala sa spuna ceva ...trebuie sa o aveti. Adica sa fi promovat o actiune in acest sens (de restituire a bunurilor).
Drepturi concubini
Crisank
Buna ziua.In urma cu ceva timp am vandut casa in care lociam m am mutat la concubinul meu cu toate lucrurile pe care le aveam(Casa era a bunicii mele).Acum el ... (vezi toată discuția)