avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

sotul meu are o hot.jud. definitiva emisa in 1989 unde,pe de o parte s-a facut iesirea din indiviziune a bunurilor imobile iar ,pe de alta parte au ramas in indiviziune cu terenul aferent locuintei.In aceasta hotarare au ramas in indiviziune la terenul aferent doar 2 mostenitori(surorile sotului)desi sotul meu nu a cedat dreptul lui de mostenire nici uneia dintre surori.Cum isi poate recupera sotul meu partea lui de teren care i se cuvine conf.certificatului de mostenitor...daca in hotararea mai sus amintita nu este trecut?
Cel mai recent răspuns: veronyka48 , utilizator 16:16, 22 Mai 2010
imi raspunde si mie cineva......va rooog!
=D>
Cred ca s-ar gasi si un repondent, daca ati fi mai explicita in expunerea spetei

:bow:

Si din 89 pana acum de ce nu a facut nimic sa-si recupereze partea?
Puteti da mai multe date despre toate bunurile care compuneau masa succesorala, poate imobilul si terenul aferent au cazut in cota surorilor.
despre ce terenuri vb dvs la nivelul anului 1989, cand doar 250 mp se putea transmite pe cale de mostenire legala?
daca parintii sotului dvs au avut si alte terenuri, a facut cerere in temeiul legii 18/1991?

Alte discuții în legătură

Mostenire iuliana74 iuliana74 Buna ziua , am urmatoarea situatie , mama mea a decedat in 2010, in urma ei am dezbatut succesiunea pentru 10 ha de teren agricol, tata a renuntat la partea ... (vezi toată discuția)
Mosteniri,succesiune-noul cod civil babotzi babotzi Buna ziua ! Soti casatoriti legal,fara copii.Au ca bun comun,realizat in timpul casatoriei,prin cumparare un imobil-casa+curte. Sotia a mostenit ,conf. legii ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor bz50rin bz50rin pe ce baza sunt trecute proprietatile in certificatul de mostenitor?Vaintreb deoarece eu am un certificat de mostenitor in care sunt trecute casa si terenul ... (vezi toată discuția)