pe ce baza sunt trecute proprietatile in certificatul de mostenitor?Vaintreb deoarece eu am un certificat de mostenitor in care sunt trecute casa si terenul aferent plus o suma de bani si vreau sa cumpar partea de mostenire a uneia dintre surori in act fiind trecuti mai multi mostenitori.Certificatul este emis in 1990
Bunurile sunt trecute in certificatul mostenitor in baza a ce figureaza in masa succesorala ramasa de pe urma defunctului (adik daca defunctul a cumparat o casa, teren , are bani la banca pe numele lui, etc) acestea toate compun masa succesorala si se trec in certificatul de mostenitor emis la dezbaterea succesiunii defunctului.
Nu stiu in ce masura va ajuta ceste informatii intrucat pentru a cumpara partea surorii dumneavoastra nu aveti nevoie decat de un contract de vanzare-cumpararecu privire la cota indiviza a acesteia din imobilul respectiv si de acordul surorii, totul al notar
Succesiune
doina99
Buna ziua!
Daca 3 mostenitori detin un act de succesiune (o casa mostenita de la parinti) si doresc sa o modifice in favoarea unuia dintre ei ce posibilitati ... (vezi toată discuția)