am mare nevoie de ajutor.maine 11.04.2010 sunt chemat in instanta pt plangerea facuta de mine impotriva unui proces verbal.in urma cu 2 luni mi-a fost suspendat permisul pt depasirea vitezei in localitate.limita de 50 si eu am avut 104km/ora.am contestat k eu consider ca nu aveam acea viteza.vreau sa stiu daca in cazul in care sunt gasit vinovat pot face apel si sa contest hotararea sau daca pot sa contest si faptul k nu am dovada daca aparatul cu care am fost inregistrat era omologat sau nu. multumesc!
Va trebui sa solicitati instantei ca sa dispuna prezentarea acestor "probe/inscrisuri" de catre intimat.
In situatia formularii unei plangeri impotriva unui p.v. de constatare a unei contraventii, contestatorul este cel care este obligat sa-si dovedeasca nevinovatia si nu invers...
Puteti sa solicitati instantei, in subsidiar, schimbarea sanctiunii, raportata la starea de fapt...care ar putea fi dovedita, daca sustinerile dvs. sunt reale, si cu declaratia persoanei care se afla in masina cu dvs.- daca se afla cineva cu dvs. in masina in acel moment.
In rest...nu mai puteti face nimic...decat sa asteptati solutia instantei.
pai nu am martori iar cat despre serie si nr radarului, ma uit pe proces si nu vad decat in dreapta sus ca scrie ``dovada DDA-XXXXXX si mai scrie ceva acolo unde incepe el sa scrie...MAI-XXXXX