Daca neplata drepturilor salariale nu se rezolva pe cale amiabila, cum pot beneficia de asistenta unui avocat in instanta, pentru rezolvarea incalcarii acestor drepturi?
Fie va angajati un avocat, fie solicitati instantei acordarea unui ajutor public judiciar .
In acest din urma caz, beneficiaza de ajutor public judiciar in formele prevazute la art. 6 persoanele al caror venit mediu net lunar pe membru de familie, in ultimele doua luni anterioare formularii cererii, se situeaza sub nivelul de 500 lei. In acest caz, sumele care constituie ajutor public judiciar se avanseaza in intregime de catre stat.
Daca venitul mediu net lunar pe membru de familie, in ultimele doua luni anterioare formularii cererii, se situeaza sub nivelul de 800 lei, sumele de bani care constituie ajutor public judiciar se avanseaza de catre stat in proportie de 50%.
Puteti incheia un contract de reprezentare cu un avocat ales de dumneavoastra.
In cazul in care veniturile d-voastra sunt foarte mici si nu va permiteti un avocat, in functie de venitul lunat instanta de judecata la care e inregistrat dosarul va poate acorda, conform OUG 51/2008,ajutor public judiciar sub forma onorariului de avocat.
Merita sa faceti o mica "investitie" prin angajarea unui avocat in asemenea caz. Va veti recupera bani de la angajator prin castigarea procesului, avocatul avand grija sa ceara plata cheltuielilor de judecata.
Puteti sa va reprezentati singur, faptul ca nu vi s-a platit salariile fiind clar o incalcare a contractului de munca, neexistand loc de interpretari pe care un avocat le-ar puta face in interesul dv.
Divort
carmenilie76
va rog din suflet sa-mi spuneti cum pot avea un avocat din oficiu pt divort! sotul meu a intentat divortul iar eu sunt in imposibilitatea de a avea unul din ... (vezi toată discuția)