avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum fac dovada spatiului in care vom locui in cazul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum fac dovada spatiului in care vom locui in cazul reintregirii familiei?

Locuiesc impreuna cu parintii iar actul de proprietate nu este pe numele meu. Vreau, dupa casatorie, sa-mi aduc sotul in tara prin reintregirea familiei. El este cetatean ce necesita viza pt intrarea in Romania. Cum dovedesc ca vom sta impreuna in casa parintilor? Este legal sa mi se ceara actul de proprietate in original chiar daca nu este pe numele meu?Se poate atasa doar o copie legalizata si un act notarial de primire in spatiu? Care este varianta buna?
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 18:34, 11 Mai 2010
Va avea domiciliul unde il aveti si dvs. ca sotie. in proprietatea parintilor dvs. Ei trebuie sa accepte intrarea in spatiu.
Inteleg ca va avea domiciliul in final pe proprietatea parintilor. Dar pana sa il obtina cum fac eu dovada ca pe viitor vom sta in casa parintilor. Cu ce acte voi dovedi in momentul de fata?
Parinti nu sunt obligati sa accepte intrarea in spatiu.

Pana veti obtine un raspuns argumentat, va propun o varianta de solutionare.

Presupunand ca aveti domiciliul stabil la parinti, tatal dvs trebuie sa declare, in fata notarului public, ca este de acord cu primirea in spatiu a d-lui X. Cu actul de proprietate a spatiului in original, daca asa vi s-a solicitat (se poate face o copie de catre instituitia care va solicitat si certificata, tot de ei, conform cu originalul), veti face dovada spatiului.

Daca nu primiti si alte opinii, solicitati institutiei care v-a solicitat dovada spatiului, daca ceea ce v-am propus eu este suficient pentru dovedirea spatiului de locuit.
Stimata domnisoara
Nu aveti pentru ce sa-mi multumiti sau... cu placere.
Nu sunt nici avocat si nici consilier juridic de aceea cred ca este mai bine sa va dau alte cateva sfaturi la mesajul dvs. trimis in privat.. Poate exita vreun utilizator care stie mai multe.
1.Daca de la ambasada vi s-a spus ca aveti nevoie de actul de proprietate sau contractul de inchiriere faceti o copie legalizata la un notar public. Acesta nu trebuie sa fie pe numele dumneavoastra.
2. Tatal dumneavoastra trebuie sa dea o declaratie, asa cum am mai spus, in fata notarului din care sa reiasa acordul pe care il da viitorului ginere (cu numele si prenumele si alte date de identificare).
3. In aceasta situatie, chiar daca de la ambasada nu va cerut, cred ca mai trebuie sa depuneti acte din care sa rezulte filiatia (adica ca sunteti fata tatii!)
4. Din cate stiu eu, numai organele de cercetare penala pot retine acte in original. Daca si la ambasada aceasta este regula, atunci solicitati ambasadei o dovada din care sa rezulte ca ati depus actul de proprietate sau contractul de inchiriere in original.
5. Temerea parintilor dvs. este justificata pentru ca dovada dreptului de proprietate se face, de regula cu acte originale, dar, in cazul in care aceste dispar, dovada se poate face cu cu un extras de CF.
6. Daca depuneti actul de proprietate in original, retineti copia legalizata de notar.

Succes!

Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra.
Cu respect,
Ana Maria Stoian

Alte discuții în legătură

Pierdere buletin badarik badarik Buna ziua, numele meu este Ana-Maria , am 25 de ani si astazi am constatat ca nu imi gasesc buletinul, eu sunt din Braila dar locuiesc in Bucuresti, imi pot ... (vezi toată discuția)
Invitatie cetatean tunisian anymor anymor Buna ziua!As dori sa stiu ce acte sunt necesare pentru a invita un cetatean tunisian in Romania si unde trebuie facuta invitatia.in cazul in care nu am un ... (vezi toată discuția)
Intrebare - carte de identitate la 14 ani Oana911 Oana911 Buna ziua.am o intrebare.va rog sa_mi raspundeti daca se poate.. in urma cu 23 de ani fam. mea a primit o locuinta de la primarie cu chirie. Pe contract ca si ... (vezi toată discuția)