avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... folosirea fara drept a unei marci
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

folosirea fara drept a unei marci

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati inurmatoarea problema:
Detinem o marca inregistrata la OSIM din 2007 iar acum cateva saptamani am descoperit faptul ca un concurent de al nostru foloseste o expresie similara cu a noastra dar care nu este inregistrata la OSIM.
Din cate am citit in lg.84/1998-art.83 "punerea in circulatie a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice sau similare si care il prejudiciaza pe titularul marcii inregistrate"-constituie infractiune.
Conform celor mentionate, ce putem face noi in aceasta situatie?
Mentionez ca le-am trimis o adresa in urma cu 2 sapt. prin care le-am solicitat retragerea pliantelor care contin aceasta expresie dar nu am primit inca nici un raspuns.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat!
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cabinet de proprietate industriala RALUCA ARDELEANU , Consultant proprietate industriala 10:42, 12 Mai 2010
Aveti actiunea penala pentru contrafacere, precum si actiunea civila, prin care puteti solicita daune
Buna ziua,

Adresa pe care ati trimis-o este primul pas catre o rezolvare, mai mult sau mai putin amiabila, a situatiei. Problemele care se pun sunt:
- ati specificat in adresa ce se intampla daca nu-si retrag pliantele de pe piata?
- cat de similare sunt expresiile? Aici se poate interpreta, existand posibilitatea ca respectivul sa nu le considere ca fiind similare.
- produsele/serviciile partii adverse sunt similare sau identice cu ale dvs?

Daca considerati ca se impune, puteti apela la serviciile unui consilier in proprietate industriala, pentru mai multe sanse de succes.

Mult succes!
In primul rand vreau sa va multumesc pentru promptitudine!
1. In adresa nu am specificat ce se va intampla daca nu retrag pliantele, am invocat doar legea 84/1998 si am specificat ca vom uza de mijloacele legale puse la dispozitie.
2. Cuvintele folosite in expresie sunt similare, fiind doar inversate si completate cu alt cuvant.
3. produsele partii adverse sunt identice, difera doar producatorul.
Ar mai fi inca o chestiune: Este posibil ca aceasta expresie sa nu fie inregistrata la OSIM dar sa fie inregistrata pe OHIM sau WIPO? Titularul ei se bucura de aceleasi drepturi?
Mentionez ca expresia este una in limba romana.
Va multmesc!
Buna ziua,
1. e cam vaga exprimarea, normal ca n-a reactionat; probabil nici nu stie care sunt acele mijloace legale;
2. Hm, discutabil ! Ca sa ma pronunt ar trebui sa le vad pe ambele, poate ne auzim pe mailul privat pe care il gasiti la contact - profil;
3. Da este posibil, dar asta se poate verifica cu o cercetare. Nu conteaza in ce limba este expresia.
4. Vedeti ca s-a schimbat legea marcilor incepand de luni, 10 mai, a se vedea mesajul meu legat de monitorizarea marcilor.
Daca doriti mai multe detalii sau/si o colaborare va rog sa ma contactati.
Va multumesc pentru timpul acordat.

Mult succes!
Pe site-ul concurentului nostru, se face mentiunea ca textele sunt proprietatea sau sunt folosite sub licenta de catre firma x....
Aceasta mentiune ii protejeaza in vreun fel?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Dreptul conferit de marca Badger Badger De curand am obtinut de la OSIM o marca inregistata (marca individuala, verbala simpla compusa din 2 cuvinte, asupra unuia din cuvinte nu am drept de ... (vezi toată discuția)
Verificare exclusivitate marca di-giv di-giv Cum pot verifica daca o marca este exclusiva? (vezi toată discuția)
Copyright design etichetã produs - cum se poate proteja? gabriel1546 gabriel1546 Buna ziua , As dorii sa va rog daca ma puteti ajuta cu ceva informatii referitoare la protejarea designului unei etichete pentru un produs . Mai ... (vezi toată discuția)