Stimate Doamne, Stimati Domni,
In anul 1988 m- am casatorit, iar mama mea ne- a cumparat un apartament de 3 camere, am semnat atunci un act de donatie, cu martori dar neinregistrat la notar, prin care renuntam la dreptul meu de mostenire asupra apartamentului parintilor in favoarea surorii mele.
Intre timp a venit revolutia, si mama i- a cumparat si surorii mele un apartament de 2 camere.
Dupa decesul tatalui, in 2004, am decis cu mama si cu sora mea ca eu sa renunt la dreptul de mostenire ptr. apartamentul parintilor, apartament care sa ramana mamei si surorii mele, apoi ele sa faca schimb de apartamente, astfel incat sora- mea sa ramana proprietara pe apartamentul parintesc si la moartea mamei sa impartim frateste apartamentul de 2 camere, care prin acel schimb sa devina proprietatea mamei.
Mama a decedat in 2008, Dumnezeu sa o odihneasca in pace, si, deoarece sora- mea se tot ferea sa- mi arate actele, pe care cica nu le mai avea acasa ca le- a dus la birou, am obtinut extrasul cf pe apartamentul de 2 camere si am remarcat cu stupoare ca schimbul s- a facut in 2006, fara sa mi se spuna, si ca in contractul de schimb apartamentul devenea al mamei dar cu uzufruct ptr. sora- mea.#-o
Am discutat cu sora- mea sa vindem apartamentul si sa impartim frateste banii, inca de acum cca. 1 an, piata imobiliara e in cadere, si probabil va mai cadea, insa imi rade in nas cu nesimtire, desi e necasatorita si nu are copii, noi avem 2 adolescenti minunati si ne- ar ajuta acum partea noastra de mostenire, pe care repet sora- mea a pus stapanire.
Intrebarea mea e daca se poate face ceva pentru a beneficia de dreptul nostru acum?