avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata

Buna ziua.As dori sa aflu pt. tatal meu daca poate sa iasa la pensie anticipata daca are 38 ani de serviciu,din cate aproape 27 ani sunt in grupa a doua de munca si anul acesta in iulie face 58 ani.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: florisiris , utilizator 13:20, 11 Mai 2010
Având în vedere faptul că tatăl dumneavoastră este născut în iulie 1952, îndeplineşte condiţiile pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă începând cu iulie 2017, la vârsta de 65 de ani, stagiul complet de cotizare cerut fiind de 35 de ani, iar stagiul minim de 15 ani.

Întrucât în alcătuirea stagiului de cotizare intră o perioadă de 27 de ani de grupa a II-a, vârsta standard de pensionare a tatălui se poate reduce cu 6 ani, ceea ce înseamnă că în condiţiile în care legislaţia nu ar fi modificată, tatăl dumneavoastră ar putea beneficia de pensie pentru limită de vârstă începând cu iulie 2011, la împlinirea vârstei de 59 de ani.

Atenţie, calculele au fost făcute cu valorificarae perioadei de peste 26 de ani, în procent de 100%.

De pensie anticipată parţială ar putea beneficia începând cu iulie 2012, la împlinirea vârstei de 60 de ani.

Având în vedere frământările ultimelor zile, cred că este prematur să ne mai pronunţăm cu privire la aceste aspecte!

Sănătate vă doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire la pensie Dana_Burcea78 Dana_Burcea78 buna ziua,am o colega cu varsta de 58 ani si 8 luni,si vechime in munca de 33ani si 10 luni,in prezent beneficiaza de indemnizatie de somaj pana in luna ... (vezi toată discuția)
Varsta pensionare jian jian Buna ziua..as dori si eu sa stiu cand ar trebui sa ies la pensie daca se poate..Mentionez ca sunt nascut pe 15 iulie 1952,am 35 de ani vechime in campul muncii ... (vezi toată discuția)
Pensie? florin07 florin07 Matusa mea are 58 de ani, a lucrat in campul muncii 30 de ani si este iesita la pensie anticipata de 4 ani. Vrea sa stie cand poate sa iasa la pensie de drept? ... (vezi toată discuția)