avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum fac sa dorm linistita?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum fac sa dorm linistita?

sotul meu mosteneste casa bunicului sau,care traieste(90 ani),dar nu se poate sa ramana pe numele lui deoarece ne confruntam cu niste probleme cu bancile,eu ma gandeam daca se poate schimba actul de mostenire atata timp cat mai e in viata batranul,pe copilul nostru care are 2 ani.sotul doreste sa puna casa pe mama lui,eu nu prea doresc,iar aceasta la randul ei sa faca testament pe copil.intrebarea mea nu se poate face direct acest lucru acum,cat e in viata batranul?si ce implica acest lucru?mentionez ca soacra mai are 2 surori.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 13:33, 11 Mai 2010
exista posibilitatea unui testament in favoarea nepotului sau a unui contract de vinzare cumparare
~ Conținut șters la cerere ~
dar ce implica acest lucru?la domiculiu se fac asemenea acte?iar in viitor poate sa intervina rudele soacrei,sore,nepotii.actul de mostenire este sigur?
Soacra mai are doua surori, asta inseamna ca bunicul are deja trei copii.
Oricare sau toti/descendentii lor pot ataca orice act face, chiar si pe cel facut in favoarea sotului dvs.

Sa faca testament, dar nu inseamna ca stati linistita, chiar deloc.
asa am inteles ca exista act de mana,la notar in favoarea sotului,nepotul batranului

Alte discuții în legătură

O bunică lasă moștenire unui nepot de fiu un apartament. nepotul mai are de dezbătut succesiunea după tata, poate avea probleme din cauza datoriilor părinților? Adi20000 Adi20000 Buna ziua, O bunica, proprietara, lasa mostenire unui nepot de fiu un apartament. Fiul a decedat, dar avea datorii la banci. Sotia fiului traieste si are ... (vezi toată discuția)
Mostenire nepoata Pandrea Raul Viorel Pandrea Raul Viorel In urma cu multi ani,sotia mea,nasa si bunica ei,au incheiat la Notariat un Testament prin care ii lasa sotiei mele,casa impreuna cu terenul aferent,in ideea ... (vezi toată discuția)
Testament pentru nepoti nerama nerama Buna ziua! Am si eu o mare nelamurire: soacra mea a avut o matusa de gradul 3 de care a avut grija si care i-a lasat prin testament mai multe imobile dupa cum ... (vezi toată discuția)