avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... admitere in barou
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

admitere in barou

Va supun atentiei urmatoarea situatie: activez ca si consilier juridic de 3 ani si as vrea sa stiu daca aceasta perioada este recunoscuta pentru inscrierea la admiterea in barou.
Mentionez ca am sustinut examenul de definitivare in profesia de consilier juridic.
Intrebarea mea este daca ma pot inscrie la examenul de admitere in barou cu experienta de trei ani ca si consilier juridic definitiv sau se impune stagiul pe langa un cabinet de avocatura?
Va multumesc!
Se impune stagiul....:(
Nu se impune stagiul
S-A MAI DISCUTAT ASTA IN FORUM
Cineva chiar avea o adresa din partea Baroului Iasi prin care se confirma faptul ca nu se impune stagiul in situatia asta
Probabil avea peste 10 ani vechime... ca asa spune legea dupa modificarile din 2004...

Oricum adreseaza-te baroului, ca nu respecta legea si ai sanse sa-ti dea alt raspuns...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Definitivat avocatura saida saida in situatia in care un consilier juridic are 5 ani vechime neintrerupta, ar putea sustine definitivatul in avocatura? (vezi toată discuția)
Un consilier juridic cu vechime 5 ani poate sustine examen pentru primirea in profesia de avocat ca avocat definitiv? aleodor27 aleodor27 In conditiile in care un consilier juridic cu vechime de peste 5, daca nu a fost si nu este inscris in Colegiul consilierilor juridici sau in alte asociatii, ... (vezi toată discuția)
Se poate face stagiatura in uk ? vali_g vali_g Locuiesc in Marea Britanie si am terminat dreptul in Romania. In cazul in care sunt declarat admis la examenul de admitere ca avocat care sunt sansele de a ... (vezi toată discuția)