avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... in caz de inpacare a partilor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

in caz de inpacare a partilor

buna intrebarea mea e urmatoarea. am fost inplicat intr-un accident de circulatie ma judec de trei ani si acum sunt in recurs la curtea de apel timis . in acest timp am avut dovada inlocuitoare pentru permis cu drept de circulatie. daca m-as inpaca cu victima mi-as primi permisul inapoi?
Impacarea cu victima nu are consecinte decat asupra laturii civile in procesul penal in cazul infractiunilor privind circulatia, fara consecinte asupra raspunderii penale si implicit asupra permisului de conducere.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Mai 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Buna ziua !
Nu , de la pronuntarea deciziei se va proceda la aplicarea sanctiunii stabilite prin procesul-verbal de contraventie ... acest lucru presupune sa faceti o cerere la inspectoratul de politie de pe raza dvs. de domiciliu , la care sa aveti atasata decizia instantei , cu mentiunea definitiva si irevocabila (sau fara aceasta mentiune) - s-au intalnit cazuri cand , pe motivul ca nu s-au prezentat cu sentinta in 30 de zile de la pronuntare (chiar daca decizia nu era investita cu formula executorie ) au prelungit perioada de retinere a permisului de conducere cu inca 30 de zile ( o absurditate , dar... se intampla in Romania) .
Sper sa nu fie vorba de o sanctiune de anulare a permisului ci de retinere a acestuia , pt. ca nu specificati ..!!!
Buna ziua !
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala in conditiile legii, adica pentru anumite infractiuni, cand legea penala prevede expres aceasta .
In ceea ce priveste raspunderea administrativa a retinerii permisului de conducere, impacarea partilor- chiar daca sunt intrunite conditiile legale de realizare a acesteia- nu inlatura sanctiunea data in baza OUG 195/ 2002 republicata si actualizata, decat in masura in care singurul temei al retinerii acestuia este numai savarsirea faptei penale de vatamare corporala, fara incalcarea altor dispozitii la regimul circulatiei pe drumurile publice, ce impun sanctiunea suspendarii dreptului de a conduce.
Marius Zaharia, Avocat
nu mi s-a dat nici un proces verbal de retinere doar dovada care o pot viza din 30 in 30 de zile. deci nu stiu daca politia l-a suspendat sau anulat pt ca nu specifica nici unde. deci daca ma inpac cu victima eu raman in continuare cu dosarul penal? urmarirea penala a inceput datorita victimei care a facut plangere si sunt acuzat de vatamare corporala din culpa
mai trbuie sa mentionez ca nu am mai vizat dovada de 2 ani deoarece nu ma angajeaza nimeni cu ia. conteaza lucrul acesta?
masterguni, utilizator
Reveniti cu detalii exacte, pentru ca iata intrebarea neclara duce la raspunsuri inexacte.Astfel, precizati daca pe langa vatamarea corporala din culpa mai sunteti cercetat- judecat si pentru o infractiune privind circulatia pe drumurile publice si care este infractiunea, pentru ca daca vatamarea corporala a unei persoane este produsa ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie potrivit art.114 lit a) din OUG195/2002 permisul va fi anulat in conditiile condamnarii inculpatului printr-o hotarare judecatoreasca definitiva.
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Accident pe trecerea de pietoni Hyzny Hyzny Care este procedura de cercetare in cazul unui accident de masina pe trcerea de pietoni?Mai concret:O masina a lovit o doamna pe trecerea de pietoni,victima ... (vezi toată discuția)
Consecintele unui accident - persoana pe trecerea de pietoni. alexandru_cc2 alexandru_cc2 in data de 21.04.215 am accidentat o persoana pe trecerea de pietoni.a venit politia a facut constatare,am chemat ambulanta a dus victima la spital pentru ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima danyell_crystyan danyell_crystyan in 16 decembrie 2015 am acrosat cu masina un pieton care se afla pe mijlocul drumului la 10-15 metri dupa o trecere de pietoni.precizez ca eram in afara ... (vezi toată discuția)