este posibil ca in cadrul dosarului penal constituit impotriva administratorului, asociat unic al unui SRL pentru savrasirea infractiunii de inselaciune, pentru emiterea de cecuri fara acoperire, sa ne constituim parte civila, noi SA, pentru recuperarea debitului principal si a dobanzii legale aferente debitului principal ( cu titlu de lucrum cessans )? In contractul incheiat cu firma administrata de faptuitor bineinteles ca s-au prevazut penalitati si dobanzi bancare.Deci e posibil sa ne constituim parte civila si pentru dobanda legala la debitul principal cu titlu de lucrum cessans?
cine a formulat plangerea?
dv sau un tert
va puteti constitui parte vatamata cu debitul
debitul nu provine dintr-un raport juridic reglementat printr-un contract?
Am formulat plangere pentru savarsirea infractiunii de inselaciune, noi, societatea care trebuia sa decontam un CEC pentru achitarea marfii vandute in baza unui contract comercial. Plangerea am formulat-o impotriva administratorulul societatii, acela care ne-a dat fila CEC drept plata a c/v marfii achizitionate. Impotriva firmei am deschis procedura insolventei.Deci se poate sa ne constituim parte civila impotriva faptuitorului, pe langa debitul principal - pretul neincasat aferent marfii livrate - si pentru dobanda legala cu titlu de beneficiu nerealizat?
Bo refuzate
marinelapolescu
Buna seara,
Am probleme cu o firma. Mi-a emis vreo 12 BO-uri care mi-au fost toate refuzate de banca, pentru lipsa de disponibil. Administratorul respectiv ... (vezi toată discuția)
Fila cec
bubu.g
Buna dimineata!Am si eu o nelamurire,daca ma poate ajuta cineva, am primit copia unei minute in care X este condamnat la o pedeapsa pentru savarsirea unei ... (vezi toată discuția)
File cec garantie
Nafets
Am o firma de prestari servicii si in contractele cu furnizori emit file CEC in alb cu titlul de garantie pe care furnizorii le pot folosi respectand anumite ... (vezi toată discuția)