avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Actiune de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Actiune de divort

Buna ziua! As dori sa aflu ce acte se depun odata cu cerere de divort la judecatorie. Mama mea doreste sa divorteze si ma gandesc sa-i usurez un pic ,,intentia" cu introducerea actiunii, nu lucreaza si am inteles ca trebuie luata o adeverinta de la administratia financiara precum ca nu are venituri din munca.; deasemeni trebuie sa mai legalizeze vreo declaratie la notar pe tema asta? Multumesc,
Cel mai recent răspuns: C.A. Tamara Lenz , Avocat 20:51, 12 Mai 2010
La actiunea de divort este necesar sa se depuna
anexat o copie de pe certificatul de casatorie si copii de
pe certificatele de nastere ale copiilor, daca este cazul.
Taxa de timbru este de doar 39 de lei.
Nu trebuie sa dea nici o declaratie la notar.
Trebuie sa depuna o actiune de divort inc are sa arate motivele
de divort pentru care solicita desfacerea casatoriei.
Daca nu sunt copii minori si a trecut mai mult de un an
de la incheierea casatoriei instanta poate dispune
desfacerea casatoriei prin acordul partilor.
~ Conținut șters la cerere ~
Daniel Coman a scris:

Daca nu sunt copii minori si a trecut mai mult de un an
de la incheierea casatoriei instanta poate dispune
desfacerea casatoriei prin acordul partilor.

In acest caz, trebuie si sotul sa fie de acord cu divortul, pe calea divortului acord, si sa semneze ambii pe cererea de desfacere a casatoriei.
Multumesc de raspuns tuturor. este vorba de o actiune unilaterala, nu poate fi vorba de acord intre parti. Maica-mea nu are nicio sursa de venit, exista un copil minor (15 ani) si ma gandesc ca o sa trebuiasca vreun document necesar stabilirii intretinerii acestuia. Am intrebat deoarece raspunsurile gasite de mine la aceasta actiune sugerau, pe langa cererea de divort, si depunerea unei adeverinte de venit.

Alte discuții în legătură

Divort gheorghemirela gheorghemirela Vreau sa divortez si nu stiu pasii exacti pe care trebuie sa-i fac, mai ales ca e vorba si de un copil! (vezi toată discuția)
Divort anairam2807 anairam2807 cum se poate divorta la notar prin cea mai simpla cale si cea mai ieftina pentru a nu mai avea grad de rudenie cu sotul deoarece am probleme la serviciu. (vezi toată discuția)
Depunere dosar de divort laviniaMMM laviniaMMM se poate sa depun singura dosarul de divort? fara sa apelez la un avocat? vreau doar incheierea casatoriei si revenirea la numele anterior. apartin de ... (vezi toată discuția)