avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pierdut certificat nastere si certificat casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pierdut certificat nastere si certificat casatorie

nu gasesc niciunde in casa certificatul de nastere si certificatul de casatorie a unei persoane nascute in anul 1929 si casatorita in 1956 ,cum pot face ca sa scot duplicat de primarie ?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 09:35, 13 Mai 2010
Nu ati precizat ce legatura aveti cu aceasta persoana.In functie de aceasta veti putea obtine duplicat sau nu.
exemplu-sunt nepotul acestei persoane,dar nu am acelasi nume cu el.deci cum pot obtine acest duplicat?
De principu, se merge la primaria al carei oficiu de stare civila a eliberat certificatele respective si se solicita un duplicat...insa functionarul de acolo o sa va ceara sa va dovediti calitatea de mostenitor fata de persoana ale carei documente le solicitati.
pai si daca merg cu persoana care a pierdut certificatul ii bun?
Offf...certificatele astea de stare civila nu se elibereaza precum cartofii in piata: ori merge titularul certificatelor, personal, ori un mostenitor al acestuia, dovedindu-si aceasta calitate cu act notarial... Nu conteaza cine l-a pierdut, persoana care solicita duplicatul trebuie sa dovedeasca un interes direct si legitim...

Alte discuții în legătură

Pierdut certificat nastere si de casatorie rmarius rmarius BUNA ZIUA ! Am pierdut certificatul de nastere , si certificatul de casatorie . Ce pasi trebuiesc urmati pentru obtinerea duplicatelor? Va multumesc f. ... (vezi toată discuția)
Rog ajutor . ContSters457583 ContSters457583 bună ziua . va rog sa ma ajutați. as dori sa îmi fac pașaport dar nu am.certificatu de nastere în original. am fost la instituția care mia eliberato de ... (vezi toată discuția)
Duplicat certificat casatorie pentru inregistrare in bulgaria Stema28 Stema28 Cetatean bulgar casatorit in Romania cu cetatean roman si tata a unui copil nascut in Romania incearca sa inregistreze certificatele casatorie/ nastere in ... (vezi toată discuția)