avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Duplicat certificat casatorie pentru inregistrare in ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Duplicat certificat casatorie pentru inregistrare in Bulgaria

Cetatean bulgar casatorit in Romania cu cetatean roman si tata a unui copil nascut in Romania incearca sa inregistreze certificatele casatorie/ nastere in Bulgaria unde i s-au cerut duplicate cu stampila uda ale originalelor. La Starea Civila ni s-a spus clar ca nu se emit duplicate decat in caz de pierdere a originalelor si am fost indreptati spre Biroul Cetateni Straini care ne-a trimis inapoi la Starea Civila. Deci cum se procedeaza?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 15:44, 15 Iulie 2012
Conditia esentiala pentru a putea fi solicitate duplicate ale certificatelor originale de casatorie /nastere.este ca exemplarele originale sa fie declarate pierdute/distruse
Sa depuna certificatele in Bulgaria si sa-si rezolve problemele acolo. Un nou certificat de casatorie poate cere sotia, fiecare dintre soti are dreptul laun certificat de casatorie. cand o sa aveti nevoie pentru copil de certificat mergeti si solicitati altul si spuneti ca ati depus celalalt act la dosarul din Bulgaria.
Este corect ce va indica bep, solicita sotia un alt certificat de casatorie pe motiv ca originalul a ramas la sot, de care este despartita in fapt si doreste sa inainteze actele de divort. In schimb la cel de nastere al copilului trebuie sa-l declarati pierdut intrucat nu este prevazut niciunde ca daca exista originalul acesta poate fi oprit in original de catre alte organe ale statului fie el roman sau strain si datorita acestui motiv sa primiti altul. Motivele sunt clare: furt, pierdere, deteriorare. Il dati pierdut si gata. Aveti grija ca ultimul certificat eliberat de starea civila este cel pe care trebuie sa-l utilizati intrucat celalalt este nul din momentul in care il declarati pierdut. Sunt multe state care uzeaza de extrase dar in Romania acestea sunt uzate doar de institutii nu de catre persoane fizice. Incercati cu o copie legalizata tradusa, poate ca este valabila.
Ultima modificare: Duminică, 15 Iulie 2012
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere duplicatului certificatului de nastere in romania anuleaza certificatul de nastere anterior ? larissa156486 larissa156486 locuiesc in italia de 10 ani ... am facut actele pentru obtinerea cetateniei italiene acum 2 ani dar pt moment actele predate ( dintre care si certificatul de ... (vezi toată discuția)
Schimbare certificat de nastere carmenchi carmenchi cum pot obtine certificatul de nastere a unei persoane aflata in strainatate. de ce documente am nevoie. vechiul certificat fiind pierdut. (vezi toată discuția)
Divort de cetatean strain ContSters333655 ContSters333655 Buna ziua, Se poate incepe un divort de un cetatean strain din Europa in Romania, fara certificatul de casatorie in original, avand doar copii si actele ... (vezi toată discuția)