avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... cerere duplicatului certificatului de nastere in ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

cerere duplicatului certificatului de nastere in romania anuleaza certificatul de nastere anterior ?

locuiesc in italia de 10 ani ... am facut actele pentru obtinerea cetateniei italiene acum 2 ani dar pt moment actele predate ( dintre care si certificatul de nastere in original ) sunt la roma si nu se stie cand va fi totul gata !
intre timp mi-a scazut buletinul romanesc si curand va scadea si pasaportul !
in romania pt a reinoii buletinul imi trebuie certificatul de nastere ! practic mi s-a spus sa declar pierdit certificatul de nastere si sa cer duplicat . platesc amenzi pt pierderea certificatului si pt scaderea buletinului si mi le refac . intrebarea mea este : daca eu iau duplicat de pe certificatul de nastere mi se anuleaza cel care este in prefectura la roma??? cei de la roma apoi gasesc ca am dat la dosar un act care nu mai este valabil ?????????
Cel mai recent răspuns: yvk , utilizator 02:06, 28 Aprilie 2012
Raspunsul scurt la intrebarea dvs. este Da, un duplicat anuleaza actul original pentru ca dvs. trebuie sa motivati cererea prin pierderea, furtul sau deteriorarea originalului.

Daca ''cei de la Roma'' pot afla ca certificatul din dosar este declarat nul nu stiu ce sa va spun, nu cunosc cat de minutioasa este procedura respectiva - eu insa nu as risca sa-l declar pierdut.

Carte de identitate puteti obtine - dupa ce intrati in posesia certificatului de nastere - daca faceti (la consulat) cuiva din tara o procura speciala sa depuna pentru dvs. actele si sa o ridice de la ghiseu.
multumesc !!!!!!!! problema este ca demersul obtinerii actelor de cetatenie dureaza de la 2 la 5 ani iar in aceasta perioada de timp actele in original raman la ei in prefectura . in italia buletinul italian nu este valabil decat aici la ei , iar cand merg a casa am doar pasaportul care nu este acceptat peste tot , nici in banca !!!!!!!! in acestib ani raman fara acte romanesti si orcum nu se poate avea nici o garantie cand su daca actele de cetatenie vor ajunge sau nu , aici legile se schimba de azi pe maine !!!!!!
Carte de identitate fara certificat de nastere nu puteti sa va faceti. Eventual solicitati o carte de identitate provizorie pe motiv lipsa certificat de nastere, pe care o reinoiti de la an la an pana cand vi se restituie de catre statul italian certificatul original. Oricum nu inteleg de ce nu ati depus o copie legalizata a certificatului de nastere apostilat, si cu ce drept poate un stat sa retina actele in original?(eu stiu ca se aplica stampila conform cu originalul sau se retin copii traduse si legalizate, dar ma rog...poate nu stiu eu bine). Sa nu spuneti ca v-au retinut si buletinul romanesc in original.:hammer:
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Martie 2012
Justitiarul71, utilizator
Justitiarul71, cartea de identitate i-a expirat utilizatoarei, nu i-a luat-o nimeni.

Sa zicem ca ar face cum ziceti dvs. si isi face carte provizorie, la ce ii foloseste daca sta in Italia? Nu poate calatori in UE cu ea (acte de identitate acceptate in UE sunt CI pasaportul).
Daca ii expira si pasaportul nu poate sa si-l reinnoiasca doar cu cartea de identitate provizorie, are nevoie si de certificat de nastere (cautati la acte necesare pt pasaport cand solicitantul nu are carte de identitate).

Faptul ca nu intelegeti de ce i s-a cerut certificatul in original nu ajuta utilizatoarea la nimic.

Sunt bucuroasa cand cineva din domeniu raspunde utilizatorilor, insa ma deranjeaza postarile pe langa subiect pentru ca duc la ''lungirea'' inutila a topicurilor si ii deruteaza pe cei care pun intrebarile.
Va multumesc pentru intelegere.
Am indicat utilizatorului sa-si faca o carte de identitate provizorie intrucat altfel nu poate sa-si ridice veci un nou certificat de nastere daca vine in Romania cu actele expirate. Pe baza pasaportului fie el si valabil nu-si poate ridica certificatul de nastere fiind cetatean roman. CI nu poate primi intrucat nu are certificat de nastere. In privinta pasaportului acesta se elibereaza cu cartea de identitate provizorie insotita de certificatul de nastere. Si eu va multumesc pentru intelegere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Martie 2012
Justitiarul71, utilizator

Alte discuții în legătură

Duplicat certificat nastere minor marafx marafx va rog un raspuns competent la urmatoarea intrebare Sunt mama una minore de 13 ani ( 14 peste putin) Locuiesc in Italia si am pasaport romanesc nu cetatenie ... (vezi toată discuția)
Duplicat certificat nastere pentru cetatean roman si italian, cu domiciliul in italia zorana85 zorana85 Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie: -tatal meu, cetatean roman, locuieste de 10 ani in Italia unde are si domiciliu ... (vezi toată discuția)
Probleme cu pasaport copil btmariuss btmariuss Buna ziua, am o problema si vreau sa ma lamuriti, daca puteti? O ruda a nascut in Italia anul trecut, copilul are in momentul de fata 8 luni. Are certificat ... (vezi toată discuția)