avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Citare martori + expertiza
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Citare martori + expertiza

Buna ziua,

As vrea sa ma ajutati cu raspunsul la cateva intrebari. Sunt in proces de partaj in calitate de parata, am platit jumatate din taxa pentru expertiza stabilita de judecator si am precizat numele a 2 martori.
Luni urmeaza o noua infatisare si inca nu au venit pentru expertiza (judecatorul a stabilit ca fiecare sa plateasca jumatate din pretul expertizei), singurul lucru pe care l-am observat este faptul ca pe [ link extern ] ).
Intrebarile mele sunt:
- de ce nu au aparut pe site si numele celor 2 martori ai reclamantului;
- de ce nu au venit pentru expertiza
Ce se poate face daca inca nu a venit expertul ?

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 13 Mai 2010
metronom, utilizator
Cel mai recent răspuns: metronom , utilizator 16:22, 13 Mai 2010
Angajati-va un avocat. Procesul de partaj e unul important si daca vreti sa aveti parte de o judecata corecta angajati un avocat care sa va reprezinte interesele. Cat priveste neefectuarea expertizei se poate ca expertul sa nu mai fie "disponibil" si atunci la termen va trebui sa amintiti instantei ca expertul desemnat nu si-a executat obligatiile pentru care a fost desemnat de instanta iar instanta va trebui sa il mai citeze inca o data sau sa desemneze alt expert daca si partea cealalta este de acord cu acest lucru.
Se intampla foarte des ca raportul de expertiza sa nu fie gata pana la termenul acordat de instanta, asta inseamna ca se va amana dosarul (se va acorda un nou termen de judecata), ptr a se efectua faza de teren si a se depune raportul de expertiza.Numele martorilor nu apare (in majoritatea aczurilor), ei vor fi dor citati de instanta si audiati in sala de judecata.Angajati-va un avocat.
...ce se poate face in cazul in care reclamantul nu-si plateste jumatate din taxa pentru expertiza ?
Il poate constrange judecatorul ?
Ultima modificare: Joi, 13 Mai 2010
metronom, utilizator
Nu poate fi constrans de instanta, numai ca expertul ne va efectua expertiza, aici se pot face discutii: reclamantul are interes sa fie administrata aceasta proba, iar daca nu o plateste, nu se va efectua expertiza , astfel, va fi decazut din aceasta proba.Sfatuiti-va cu un avocat in concret, pe toate datele spetei.
...si in acest caz tot eu trebuie sa acopar si cealalta jumatate ?
Chiar nu exista nimic, nicio solutie ?
Se poate face partajul fara expertiza ?

Alte discuții în legătură

Expertiza iml leonardy44 leonardy44 Buna ziua! care este pretul pentru o expertiza psihiatrica la iml? expertizqa se face cu persoana,nu cea in care persoana nu trebuie sa fie prezenta(doar ... (vezi toată discuția)
Prețul unei contraexpertize VIonela VIonela Bună ziua ! Mă constitui parte vătămată într-un proces penal în care tatăl meu a fost lovit mortal de o mașină al cărei șofer nu avea permis și a ... (vezi toată discuția)
Sarcinile expertului tehnic auto mark65 mark65 Ma puteti ajuta , va rog ? De ce un expert vrea banii dupa expertiza, altul vrea avans? De ce unul depune expertiza pe jumatate, iar altul in totalitate? Unde ... (vezi toată discuția)