Buna seara,as dori sa solicit un model orientativ de contract de cesiune de parti sociale ale unui SRL cu asociat unic,prin intermediul caruia sa se introduca un nou asociat .Mentionez ca cesiunea de parti sociale se doreste a fi totala.As dori sa mai intreb ce se intelege prin acea "hotarare" a asociatului unic si ce trebuie sa contina pt a avea efectele juridice dorite.Va multumesc mult!
hotarare....este hotararea asociatului unic prin care decide cesiunea partilor sociale in nr de..... la valoare nominala catre x .....actul aditional este facut dupa hotarare.....
CONTRACT DE CESIUNE ªI ACT ADIŢIONAL LA ACTUL CONSTITUTIV AL
SC ............................... SRL
Subsemnatul, cetăţean român, născut la data de .............. ............................ domiciliat .............. identificat cu CI ..................., ............................. CNP:1740821193796, în calitate de asociat unic la S.C. .................. SRL cu sediul ............., înregistrată la O.R.C. ..................., cod unic de inregistrare ..........., în baza Hotărârii Asociatului unic din data de..........., aduc următoarele modificări Actului Constitutiv >
Subsemnatul ....... cedez la valoarea nominală, către ............., un număr de .. părţi sociale la valoarea nominală de .....ron fiecare, în valoare totală de .......... ron, îmreună cu toate drepturile şi obligaţiile care derivă din calitatea de deţinător a părţilor sociale. Totodată, declar că contravaloarea părţilor sociale se va achita până la data de.......
Subsemnatul, ........., preiau părţile sociale de la cedentul .......... un număr de ........... părţi sociale la valoarea nominală de ..... ron fiecare, în valoare totală de ........... ron, îmreună cu toate drepturile şi obligaţiile care dertivă din calitatea de deţinător al părţilor sociale, valorile le voi achita până la data de.......
cam asa in mare
Un model inseamna zero din punctul meu de vedere... de exemplu, e important: valoare nominala sau nu (consecinte juridice diferite), drept de preemptiune, chitanta liberatorie...
In contextul Legii soc com nu exista hotararea asociatului unic; ea se numeste DECIZIE. Cuprinde cam aceleasi chestii ca si actul aditional.
Din primul model lipsea procentajul partilor vandute.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri!
Este vorba de un SRL cu asociat unic.Vreau sa intocmesc un contract de cesiune a partilor sociale,prin intermediul caruia sa se transmita toate partile sociale.In urma acestei operatiuni juridice,va rezulta un nou asociat..unic!Cam acesta e principalul efect juridic urmarit.
In afara de acest contract am inteles ca mai e nevoie de o oarecare"hotarare"..mi se parea dubios ca de la un singur asociat sa emane o..hotarare..(am luat cunostinta ca e vb de o decizie,multumesc)Mi-ati putea da mai multe amanunte referitor la continutul ei?:D..acuma abuzez de bunavointa voastra..
Si apoi...mai vin copii de pe actul constitutiv,certificat..etc...
Cred ca de atat am nevoie.Obiectii?Mai primesc vreo mana de ajutor?
Multumeeesc!
O zi minunata tuturor!