avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 112 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Decizie asociat unic cesiune parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Decizie asociat unic cesiune parti sociale

Buna seara,

Este buna aceasta decizie a asociatului unic pentru cedarea partilor sociale?

"DECIZIA ASOCIATULUI UNIC
al societății --------------------------------(cu toate datele de identificare)

Nr. -------/------------

Asociatul Unic al societății -------------------, în persoana d-nului/d-nei -----------, (cu toate datele de identificare) , am hotărât menționarea în registrul comerțului a modificării actului constitutiv al societății cu următoarele:
Art.1. Eu, cedentul ______________ cedez către cesionara ___________, (cu toate datele de identificare) , un număr de ------părți sociale a câte ----- lei fiecare, în valoare totală de ------ lei, reprezentând -------% din capitalul social și o cotă de participare la beneficii și pierderi de --------% din capitalul social al societății -----------------.
Art.2. Eu, cesionara -------------- am primit de la cedentul ------------ cele ------ părți sociale a câte ------- lei fiecare, în valoare totală de --------- lei, reprezentând -----% din capitalul social al societății ----------------, preluând drepturile și obligațiile ce decurg din această cesiune.
Art.3. În urma cesiunii intervenite structura capitalului social va fi următoarea:
- ------------ va deține ------ părți sociale a câte ----- lei fiecare, în valoare totală de -------lei, reprezentând --------% din capitalul social al societății, participare la beneficii și pierderi ------%.
- ------------ va deține ----- părți sociale a câte ------ lei fiecare, în valoare totală de ----- lei, reprezentând -----% din capitalul social al societății, participare la beneficii și pierderi ------%.
Art.4. Se numește în funcția de administrator al societății cu puteri depline pe termen nelimitat d-nul/dna ------------.
Art.5. Restul prevederilor din actul constitutiv al societății rămân neschimbate.
Art.6. Prezenta decizie a fost redactată în 3(trei) exemplare originale, astăzi ----------."

Mai este necesar pentru a 2 etapa a procedurii sa se mai intocmeasca contract de cesiune sau modelul deciziei de mai sus cuprinde toate elementele necesare pentru a tine loc de contract de cesiune?

Multumesc!


Asociat Unic(cedent),
------------------------
Cesionar,
------------------------
Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: madalina bobeica , utilizator 16:57, 16 Aprilie 2018
Buna ziua,

Sa inteleg ca modelul deciziei mai sus prezentat este bun din moment ce nu primesc niciun comentariu?

Multumesc!
De ce nu faceti pur si simplu un act aditional la actul constitutiv?
pentru ca registrul comertului solicită actul modificator....in speță hotărârea asociațiilor sau decizia asociatului unic....
Ultima modificare: Luni, 16 Aprilie 2018
madalina bobeica, utilizator
Pai actul modificator este un act aditonal la actul constitutiv. Dupa incheierea acestuia rescrieti actul constitutiv. Nu va obliga nimeni sa respectati formularea tipica pentru decizia asociatului unic. (nici nu este o decizie a asociatului unic cata vreme este semnata si de un tert, este un act de cesiune).
multumesc....inteleg punctul dvs de vedere.....eu vroiam sa stiu daca decizia de mai sus este corecta....multumesc mult....

Alte discuții în legătură

Cedare sau demisie din postura de asociat/administrator de srl? Trasor Media Trasor Media As dori sa renunt, pe cale amiabila, la tot ce tine de participarea mea la un srl unde sunt asociat/administrator, cu inca doua persoane. Din punct de vedere ... (vezi toată discuția)
Acte preluare societate. VASSY VASSY Buna ziua, Ma confrunt de ceva timp cu o preluare de societate. Cesioneaza 2 asociati si o preia alti 2 asociati.Nu este greu, dar de cate ori s-a intamplat ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale dee dee dee dee buna ziua din nou, revin cu o veche problema. Se poate sa-mi spuneti cum trebuie redactat un contract de cesiune. Sunt asociat unic si administrator al ... (vezi toată discuția)