Sunt angajata la o societate cu capital de stat pe post de functionar economic in cadrul biroului de salarizare. In contractul colectiv la nivel de unitate este trecut spor pentru exercitarea si a altei meserii (30% din retributie celeilalte meserii). Inafara de atributiunile pe care le am legate de salarizare (pontaje, calcule salarii, co ......) am si atributiuni de arhivar. Mentionez ca am aceste atributii din 2005 cand in urma restructurarilor a fost disponibilizat arhivarul; iar arhiva acestei unitati este aproximativ din 1950 avand acte de la toate regiile consiliului local ( unitati unite si despartite de mai multe ori in diferite variante).
Am solicitat neoficial acest spor si mi s-a raspuns ca nu pot face dovada ca postul meu de funct ec nu cuprinde si atributii de arhivar, si ca nu poate fi considerata efectiv ca fiind o alta meserie(de arhivar)
Daca puteti, va rog sa ma lamuriti si pe mine in ce conditii se acorda acest spor.
Cf Clasificarii Ocupatiilor din Romania (COR) functia de "functionar economic" are cod 412202 si se refera la "functionarii in activiati financiare care pregatesc documentele financaire si calculeaza dobanzile, comisioanele, etc.; tin un registru de obligatii, actiuni si alte valori cumparate sau vandute in contul clientilor sau patronului."
Functia de "arhivar" corespunde cod COR 414101 si inseamna ca acestia "tin registrle si fisele unei biblioteci, referitoare la achizitionarea, pretul si restituirea de carti si alte publicatii; triaza si claseaza acte si documente; copiaza documente cu ajutorul fotocopiatoarelor sau ala altor aparate; redau bunurilor culturale un aspect cat mai apropiat de cel original"
Iata deci o motivare si o sustinere a dreptului dvs de a beneficia de sporul de 30%
Ordonanta 20/2016
oxi
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu aceasta nelamurire:
De exemplu, pentru un secretar de comunã, grad II, potrivit O.U. 6/2007 cu modificãri și ... (vezi toată discuția)