Buna ziua!
Am o problema pe care nu stiu cum sa o solutionez, de aceea va cer ajutor, dumneavoastra, celor care cunoasteti prevederile legale.
In urma cu aproximativ 15 ani am cumparat un imobil cu gradina si intre imobilul cumparat de noi si vecinii nostri exista o poarta.Am inteles ca fusese o intelegere intre vechii proprietari ai casei mele si vecini, prin care lise permisese acestora din urma sa aiba acces pe acea poarta in spatele casei lor , pentru a si-o putea intretine. Atata timp cat nu se aducea atingere proprietatii mele, intrarea prin acea poarta nu m-a deranjat. Intre timp, batranii,( vecinii mei ) au murit si a ramas fiica acestora, care, de cativa ani imi intra in gradina si imi ierbicideaza spatiul verde pe care l-am lasat in apropiere de spatele casei ei, mi-a ierbicidat zmeura pe care am plantat-o ( pe terenul meu).Mi-a ierbicidat pomii care se aflau in hat cu ea, dar pe terenul meu, mi-a taiat crengile la pomi.Nu am reclamat-o niciodata la politie, dar in acest an am facut-o, si in reclamatia mea am cerut sa i se impuna sa blocheze acea poarta iar accesul in spatele casei ei ( pentru intretinerea casei) sa se faca cu acordul meu.Mentionez ca locuim in banat, iar aici casele sunt construite cu spatele la limita dintre terenul proprietarului si terenul vecinului, iar accesul pentru reparatii se face prin curte vecinului si cu acordul acestuia.Eiiii, la toti este asa, numai la noi nu.
As dori sa va intreb:
Din punct de vedere legal, ce pot face ?
Pot eu bloca acea poarta, interzicandu-i sa mai vina in gradina mea ?
Va multumesc !
in conditiile in care calea de acces acceptata de dvs este secundara,aveti dreptul sa dispuneti blocarea acesteia
Daca acea cale de acces este singura posibilitate de acces catre proprietatea vecinilor,nu puteti dispune blocarea acesteia
Da, calea de acces la care m-am referit eu este una secundara, ea favorizandu-i vecinei mele accesul in spatele casei ei. Intrarea in curtea ei facandu-se printr-o alta cale de acces.
Nu am primit inca un raspuns de la ei.Ma asteptam sa se deplaseze la fata locului sa constate ca intradevar mi-a fost erbicidat spatiul verde, chiar si ceva din cultura din gradina, dar nu au facut-o.Mai astept, Vroiam insa sa fiu cu tema facuta sa stiu ce pot face in cazul in care ei nu o obliga pe ea sa inchida ceea poarta.
Va multumesc !
Cale de acces
ContSters78644
sint obligata sa las cale de acces vecinului din spatele curtii daca acesta are 2 iesiri prin spate ?latimea terenului din fata casei mele este de 3m de la ... (vezi toată discuția)