avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... pasaport in strainatate pentru minor
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

pasaport in strainatate pentru minor

buna.asi dori sa va intreb daca ma aflu in strainatae cu fiul mey=u si pasaportul lui expira cum asi putea sa reinoiesc pasaportul de aici?tin sa precizez ca eu nu am fost casatorita cu tatal lui si poarta numele meu dar cred ca am nevoie de acordul lui si cum?multumes.
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 08:50, 14 Mai 2010
Va trebui sa va adresati misiunii diplomatice sau oficiului consular al Romaniei din tara in care va aflati.

Inainte de aceasta ar trebui sa stiti ca, potrivit legii:
Minorilor cetateni români li se elibereazã pasapoarte simple sau pasapoarte simple electronice în urmãtoarele conditii:
a) în cazul minorului care nu a împlinit vârsta de 14 ani, numai la cererea ambilor pãrinti, a pãrintelui supravietuitor, a pãrintelui cãruia i-a fost încredintat prin hotãrâre judecãtoreascã rãmasã definitivã si irevocabilã sau, dupã caz, a reprezentantului legal;
b) în cazul minorului care a împlinit vârsta de 14 ani, la cererea acestuia, numai cu acordul ambilor pãrinti, a pãrintelui supravietuitor, a pãrintelui cãruia i-a fost încredintat prin hotãrâre judecãtoreascã rãmasã definitivã si irevocabilã sau, dupã caz, a reprezentantului legal.

Emiterea pasaportului simplu sau a pasaportului simplu electronic pentru minor, în situatia în care existã neîntelegeri între pãrinti cu privire la exprimarea acordului se
efectueazã numai dupã solutionarea acestor situatii de cãtre instanta de judecatã, care se pronuntã în conditiile legii.

In cazul in care pasaportul fiului dvs minor expira pe durata calatoriei in strainatate aveti posibilitatea de a solicita misiunii diplomatice sau oficiului consular al Romaniei din tara in care va aflati un document numit titlu de calatorie pentru ca minorul sa isi poata continua calatoria, reglementa sederea ori pentru a se
intoarce in tara.

Titlul de calatorie este valabil cel mult un an iar valabilitatea acestuia inceteaza odata cu intrarea titularului pe teritoriul Romaniei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sami aduc copiii din romania in anglia dananagi dananagi buna.eu sint cu domiciliul in anglia.dar copiii mei sint in romania cu mama mea.cel mic are 8 ani si cel mare 16.am procuri de la tatal copiilor.dar mama mea ... (vezi toată discuția)
Acte necesare la consulat in vederea eliberarii unui pasaport simplu pentru minor AVRAMG AVRAMG ma intereseaza de este suficient numai pasapoartele parintilor ca dovada a identitatii in fata organelor consulare in vederea eliberarii unui nou pasaport ... (vezi toată discuția)
Documente necesare eliberare pasaport simplu electronic alina_25 alina_25 Care sunt documentele necesare pentru elibererea de pasaport simplu electronic? Multumesc! (vezi toată discuția)