Ce inregistrari contabile sa fac pentru o masina care se returneaza societatii de leasing in conditiile in care in balanta nu apare contul 167? Contabila de dinainte nu stiu cum a inregistrat acest leasing dar trebuie sa-l scot din gestiune si sa dispara din balanta.
Daca este leasing operational, nici in 2133 nu aveti inregistrata masina.
In acest caz, inregistrarea se face extrabilantier in 8031.
Deci, daca e vorba despre un astfel de leasing, acum creditati 8031.
E putin incurcata problema. In balanta cred ca a fost inregistrata masina in contul 2131 (Masini, utilaje si intalatii) pentru ca are o valoare mare la sold 32.578,95 RON. Contul 2813 are sold 1938,06 RON. Trebuie sa scot din balanta aceasta valoare. Deci masina a fost predata la leasing la 10.12.2008.
buna ziua, am si eu un caz asemanator cu un leasing operational (612,4426=401), dar dupa ce s-a ridicat masina am ramas cu sold creditor la furnizori(nu s-au platit cateva rate , am primit notificare ,dupa care au ridicat masina fara alte explicatii )
in 2007 la incheierea contractului pe 3 ani , patronul a platit un avans pentru care nu a primit nici-un document . este posibil ca firma respectiva sa fi compensat sau anulat facturile restante fara a-mi transmite acest lucru ?ce se intampla cu soldul la 401, dar cu cheltuiala si tva dedductibile ?
Amortizare
maria2010
Buna ziua, in cazul unui leasing operational pe o perioada de 5 ani al carui obiect este un mijloc fix cu o durata de functionare de 10 ani, cum se va ... (vezi toată discuția)
Leasing operational
ioanaep
Buna ziua,
In cazul in care s-a cumparat o masina prin leasing operational care este valoarea care se va amortiza in contabilitatea cumparatorului? In ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.