As vrea sa evit succesiunea in instanta dar nu stiu cum, mostenitorii formeaza doua tabere si nu vorbesc intre ei si as dori un mod de ai anunta ca suntem de acord sa ne prezentam la notar si nu in instanta
Daca exista intelegere intre mostenitori privind impartirea mostenirii va puteti adresa notarului punlic pentru a face partajul, insa daca nu exista aceasta intelegere singura posibilitate este dezbaterea mostenirii pe cale judecatoreasca. Exista si situatia ca odata pornita actiunea in instanta sa ajungeti la o intelegere si aveti astfel posibilitatea de a stinge litigiul pe calea unei tranzactii.
Buna ziua,
procedura suuccesorala notariala este o modalitate atunci cand mostenitorii sunt de acord cu impartirea si formarea loturilor, asta insemnand ca totul se rezolva amiabil, notarul public luand act de vointa partilor.
Atunci cand apar discordante de vointa intre mostenitori, procedura succesorla capata o latura litigioasa, contencioasa si dezbaterea acesteia este de competenta instantei de judecata, in acest caz.
Buna ziua.
Asa cum a aratat si D-na Minodora Sorian (sper ca nu am gresit numele), procedura succesorala se poate desfasura in fata notarului public, care, investit cu o cerere de incepere a procedurii, va cita toate partile in vederea dezbaterii succesiunii.
Daca dvs va veti adresa unui notar public, acesta ii va chema pe toti ceilalti mostenitori (indicati de dvs), la o anumita data in vederea desfasurarii procedurii.
In situatia in care unul sau mai multi mostenitori se vor opune dezbaterii succesiunii, sau vor avea nemultumiri cu privire la masa succesorala sau cu cotele ce revin fiecaruia, notarul public este obligat sa suspende procedura si sa va indrume catre instanta de judecata competenta.
Mostenire
mihaelapetrescu
Buna ziua, am si eu nevoie de cateva sfaturi in legatura cu urmatoarea situatie legata de o mostenire:
Un cuplu cu patru copii. In anul 1969 moare tatal, ... (vezi toată discuția)