Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati la urmatoarea problema.
Sunt in somaj din 27 ianuarie 2010.
Dupa destul de multe interviuri la care am participat,am constatat ca este deja o moda ca angajatorul sa nu respecte pachetul salarial convenit la interviu,adica te suna ca ai fost acceptat in cadrul firmei dar cu alt salariu.
In prezent m-am inteles cu un angajator asupra pachetului salarial,am facut toate actele necesare angajarii(comunicare catre AJOFM,cazier.adeverinta de la medic,etc.) si maine 14.05.2010 trebuie sa semnez contractul de munca,care intra in vigoare din 17.05.2010.
Intrebarea este urmatoarea:
1.Maine cand voi semna contractul de munca cu angajatorul,ce pot face daca constat ca pachetul salarial convenit cu angajatorul nu este respectat,ce drepturi am ?
Mentionez ca am finalizat toate actele necesare angajarii , mi s-a operat in cartea de munca si prin urmare nu mai pot beneficia de somaj.
Multumesc.
Daca v-a operat in cartea de munca inseamna ca deja stiti salariul.
Daca conditiile s-au modificat si nu sunt in asentimentul dv. puteti renunta la semnarea contractului sau, in 30 de zile considerate perioada de proba puteti solicita incetarea contractului printr-o simpla notificare scrisa.
Va puteti reintorce la somaj continuand perioada de unde a ramas.