Buna ziua !
Am fost accidentata pe trecerea de pietoni de catre un individ in varsta de 24 de ani, ce nu poseda permis de conducere. In urma acestui accident , am suferit o fractura ce a necesitat operatie pentru introducerea unei tije si niste suruburi, care dupa 1 an va trebui scoasa necesitand o alta operatie.Aceasta a necesitat 12 zile spitalizare si 70 de zile de ingrijiri medicale la domiciliu (concediu medical).
In urma acestui accident , mi-au fost taiate hainele de catre medici pentru a mi se pune desoul, mi-am pierdut cheile(astfel a trebuit sa-mi schimb si yala de la usa apartamentului).
De altfel, sotul meu a trebuit sa-si ia 4 zile libere din concediu pentru a ma insoti la spital.
As dori sa ma constitui parte civila cu prejudiciu moral si material.As dori sa aflu tot ce trebuie sa fac in acest caz si suma de care ar trebui sa beneficiez in urma acestui accident.
Aveti nevoie de un avocat.Introduceti o actiune in Instanta pentru vatamare si cereti daune materiale in suma de.....apreciati dv. cat....Trebuie sa vedeti si mersul anchetei penale in acest caz si puteti cere in calitate de parte vatamata daune civile.Tine-ti minte,cerinta dv. referitoare la daune materiale se va judeca dupa definitivarea procesului penal...
Dureroasa experienta prin care treceti.Cred , insa , ca , de vreme ce incercati sa gasiti solutii, veti avea in vedere si cea mai importanta dintre ele , refacera dumneavoastra.
In ceea ce priveste prejudiciul ce v-a fost adus integritatii corporale si sanatatii dumneavoastra, acesta poate fi recuperat , nu in sensul " praetium dolores "( al acoperirii suferintei cauzate, ) ci in sensul restabilirii ordinii de drept pertubate prin activitatea infractionala, incriminata distinct in Codul penal, art .184, alineatul al doilea, vatamarea corporala din culpa, in varianta agravata. In etapa urmaririi penale, consitutirea de parte civila nu este conditionata de timp.
In etapa judecatii, insa, aceasta posibilitate exista numai pana la citirea actului de sesizare.
Pentru a va sustine pretentiile ce constituie actiunea civila alaturata celei penale, aveti nevoie de mijloace de proba (martori , inscrisuri , eventual , o expertiza medico-legala ).
Daunele materiale, precizate defalcat, sunt evidentiat in procesul penal ( poate fi initiata si o actiune civila, insa necesita plata unor taxe , iar in procesul civila o asemenea obligatie nu exista ).
Daca exista vreun indiciu ca inculpatul/invinuitul ar instraina bunurile sale, pana la concurenta valorii probabile ( indicata de inscrisuri clarificatoare cu privire la paguba suferita), poate fi dispus sechestrul, ca masura asiguratorie, atat in etapa de urmarire penala , cat si in cea a judecatii procesului penal.
Si eu am suferit un accident rutier si am avut 135 de zile de spitalizare dar procesul se misca anevoios , mai mare rusinea pentru autoritatile romane care nu fac nimic in acest sens au trecut aproape 4 ani si cred ca mai dureaza 2, sa le fie rusine, dau termene si iar termene si in final se plateste mai nimic, dupa atatea chinuri si suferinte.
Numai cine trece prin asa ceva stie cat de greu este.
Te sfatuiesc sa urmaresti dosarul la parchet sa vezi in ce stadiu se afla, politia se misca in reluare iar daca ai si ceva martori este foarte bine, dute la IML si ia-ti certificat medico-legal si cere si o expertiza tehnica auto
Accident.
Myyrrella
Tatal meu a avut un accident de masina,politia stabilind vina celuilalt conducator.In ziua accidentului nu a fost cu salvarea la spital ,simtindu se aparent ... (vezi toată discuția)