Buna ziua. As avea si eu o intrebare si as ruga daca poate cineva care stie, sa ma lamureasca (nu stiu daca nu m-am "trezit" prea tarziu).
In luna noiembrie 2009, fiul meu a cumparat o masina (Volkswagen) din Germania, pe care inca nu a inmatriculat-o. Acum, ca sa o inmatriculeze trebuie sa plateasca taxa de poluare conf. OUG 50/2008. Stiu ca prin OUG 218/2008, masinile produse in Romania erau scutite de aceasta taxa pe perioada 15.12.2008-31.12.2009. Din aceasta cauza se considera discriminare intre produsele interne si cele importate, contrare art. 90 din Tratatul Comunitatii Europene si ca atare Instututia Prefectului era obligata de catre instanta sa inmatriculeze autovehiculul fara plata taxei de poluare. Dar, intrebarea mea ar fi: se considera discriminare numai pe perioada respectiva (15.12.2008-31.12.2009) ?. Daca fiul meu ar promova acum o actiune in instanta prin care ar cere sa oblige Institutia Prefectului sa inmatriculeze masina fara plata taxei de poluare ar avea vre-o sansa de castig ?
Multumesc mult daca cineva poate sa-mi dea vre-un sfat si apreciez pentru timpul pierdut cu mine. Va doresc toate cele bune. :luck::luck::luck: