avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Cheltuieli deductibile??
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Cheltuieli deductibile??

In anul 2008 am achizitionat active ce urmeaza a fi achtate in lei, in fuctie de cursul euro.
La sfarsitul anului 2008 nu am facut reevaluarea acestor datorii si pentru aceasta perioada, societatea a avut control de fond fara a se lega de aceasta problema.( nici nu au mentionat in RIF).
Intrebarea mea este: Stiind ca diferentele de curs valutar pentru creante si datorii sunt deductibile, sunt deductibile pentru perioada mentionata, respectiv 2008?
Cel mai recent răspuns: corina61 , utilizator 19:11, 18 Mai 2010
Cum exercitiul financiar se incheie la 31.12 al fiecarui an iar pentru anul 2008 bilantul a fost deja depus dvs. credeti ca puteti face retroactiv aceste deductibilitati ?
In contabilitate, domnule avocat, regulile sunt cam asa:
Atunci cand se constata o eroare, se opereaza corect in momentul constatarii. In fuctie de valoare, influienteaza sau nu exercitiul financiar curent sau cel caruia ii apartine.
Deductibilitatea unei cheltuieli aferente unui exercitiu financiar incheiat nu are legatura cu situatiile financiare depuse. Aceasta influienteaza sau nu calculul impozitului pe profit, pentru care se depune rectificativa, daca se constata erori.
Va recomand sa cititi Ordinul 3055/2009
Astept o parere din partea dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie 101 rectificativa marianamoraru marianamoraru Buna ziua, O societate comerciala a declarat incheierea exercitiului financiar al anului 2009 pana la 25.02.2010,data pana la care se depune declaratia 101 ... (vezi toată discuția)
Reevaluare cladire la 31.12.2014 prest prest Buna seara. O societate comerciala face reevaluarea cladirii aflate in patrimoniu cu data de 31.12.2014. Bilantul pe anul 2014 a fost depus.In aceasta ... (vezi toată discuția)
Reevaluare cladire carmengherasim carmengherasim In noiembrie 2006 am achzitionat o cladire, 382.913 lei. In dec. 2006 a fost reevaluata in minus, la val de 225.000 lei. In urma controlului de la fisc, mi ... (vezi toată discuția)