avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte vanzare casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte vanzare casa

Problema mea este urmatoarea. Parintii mei au cumparat de la bunicii mei casa si terenul de langa casa.Datorita unor greseli care au fost produse la momentul cand s-a facut contractul de vanzare cumparare:(parintii mei erau proprietari pe casa si pe restul terenului bunicii,desi la momentul semnarii actului de vanz-cumparare trebuia parintii sa fie propr pe tot-teren +casa), s-a ajuns sa se rectifice contractul de vanzare cumparare,dar intre timp bunicul a murit(mama a trebuit sa faca mostenirea dupa el si acum este singura mostenitoare dupa el)si bunica detine 1/4 din teren si parintii3/4 si casa. Parintii impreuna cu bunica vor sa ne dea(suntem 2 surori)terenul impreuna cu casa. Intrebarea mea este daca poate bunica sa-mi vanda mie partea ei de teren si parintii mei o parte de teren din al lor sau trebuie bunica sa vanda parintilor mei si dupa aceea sa luam noi (eu si sora mea )de la ei?
Ultima modificare: Vineri, 14 Mai 2010
margaritar26, utilizator
Cel mai recent răspuns: margaritar26 , utilizator 19:04, 14 Mai 2010
Bunica poate vinde cota ei, iar parintii va pot vinde cota lor,
iar prin cumularea cotelor deveniti proprietar exclusiv.
Daniel Coman a scris:

Bunica poate vinde cota ei, iar parintii va pot vinde cota lor,
iar prin cumularea cotelor deveniti proprietar exclusiv.

Cumva trebuie sa se faca delimitarea terenului ce i se cuvine bunicii?Tin sa va spun ca in cartea funciara figureaza parintii impreuna cu bunica
Nu e nevoie de delimitare.
Vand cota lor ideala din teren, nu cota materiala.
Atunci ar fi nevoie doar de dezmembrare si apoi facute actele intre noi(eu si sora mea)si parintii si bunica mea. As putea face dezmembrarea doar pe terenul care il cumpar eu sau trebuie facut pt intreg terenul o data? Sau cum ar trebui sa procedez? Multumesc anticipat
Ultima modificare: Vineri, 14 Mai 2010
margaritar26, utilizator
Daniel Coman a scris:

Nu e nevoie de delimitare.
Vand cota lor ideala din teren, nu cota materiala.

Si cum ar trebui sa procedez?

Alte discuții în legătură

Vrem să ne reorganizăm loturile moștenite. ce să alegem, vânzare sau dezmembrare? vitalsmart vitalsmart Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie. In trecut am dezmembrat un teren pe care erau si constructii. Dezmebrarea s-a facut in ... (vezi toată discuția)
Cum ar trebui sa procedam ca sa trecem 2 camere pe numele nostru? karmeniuliana karmeniuliana buna ziua, mam casatorit de curand ,eu si sotul meu intentionam sa facem acte la casa(casa fiind in prezent pe numele socrilor)casa este mare iar din aceasta ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune cosminmilitaru cosminmilitaru Va adresez rugamintea de a-mi sugera cea mai eficienta solutie in rezolvarea urmatoarei probleme: - Detin o casa intr-o comuna la tara, situata central, la ... (vezi toată discuția)