Buna Ziua!Ma numesc Mariana am 36 de ani si as dori sa stiu in ce conditii as putea sa iau somaj/sau daca nu pot lua somaj. Nu am terminat liceul am facut numai 9 clase si nu am muncit niciodata cu carte de munca pot lua somaj. Am facut un curs de manichiura, am lucrat la restaurante, la magazin alimentar ca vanzatoare insa nu am experienta dovedita adica cartea de munca si vorbele nu au valoare! Nu mi-am gasit nicaieri de munca am si 2 copilasi e foarte greu sa te descurci mai ales in vremurile de azi. va rog sa imi spuneti daca pot beneficia de somaj in aceste conditii.Multumesc anticipat!!!
Beneficiaza de indemnizatie somerii care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
-au un stagiu de cotizare de minim 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii;
-nu realizeaza venituri sau realizeaza din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat indemnizatia de somaj;
-nu indeplinesc conditiile de pensionare, conform legii;
-sunt inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca in a caror raza teritoriala isi au domiciliul sau, dupa caz, resedinta, daca au avut ultimul loc de munca ori au realizat venituri in acea localitate.
De asemenea, beneficiaza de somaj persoanele care provin din randul absolventilor si persoanele care si-au satisfacut stagiul militar daca indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
-sunt inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca in a caror raza teritoriala isi au domiciliul;
-nu realizeaza venituri sau realizeaza din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat indemnizatia de somaj;
nu indeplinesc conditiile de pensionare.
In cazul in care nu va incadrati in aceste conditii,se poate solicita la Primarie alocatie suplimentara,asta in conditiile in care nu depasiti venit prestabilit/persoana
Somaj
amrita950
Buna ziua,
Cum pot desface contractul de munca al unui angajat in asa fel incat acesta sa beneficieze de somaj? Care este baza legala?
Multumesc. (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj
Als0
Buna seara! As putea sa iau ajutorul de somaj daca nu am stagiu de cotizare, nu am lucrat niciodata cu carte de munca. Mentionez ca nu am studiile terminate. (vezi toată discuția)