Sunt divortat din anul 2003 si atunci mi s-a stabilit o pensie de 25% dintr-un salar de 200Ron.Intre timp mi-am schimbat serviciul si am un salar mai mare si am decis sa-i dau copilului 70Ron.(fara hotarare judecatoreasca)
Mentionez ca m-am casatorit, am de intretinut o casa, am un credit de 30% din salar si urmez si o facultate privata.Daca ma da in judecta fosta sotie pentru marirea pensiei alimentare cate procente poate sa obtina sin salariul meu si ce salar se ia in consideratie dat fiind fapul ca lucrez la o institutie unde beneficiez si de norma de hrana care este aparte de sal de baza dar apare pe fluturas?
Astept raspuns , multumesc!
Nu ati spus foarte clar daca s-a stabilit procent in sensul ca in hotararea se prevede ca vei contribui cu "25% din veniturile tale" , sau daca s-a facut aplicarea procentului la salariul de 200 ron si in hotarare s-a prevazut ca vei contribui lunar cu 40 de ron. In functie de situatie iti voi raspunde:
- daca e strict procent stabilit 25% din venituri, atunci sotia nu va mai trebui sa te dea in judecata pentru majorarea, pentru ca ti se va opri din salariu si se va vira suma corespunzatoare prin aplicarea procentului la venitul net lunar( incluzand salariu, prime, tot ce se include in salariu , fara bonuri de masa)
- daca e stabilita o suma , sotia ar tr sa te dea in judecata pentru majorare. Aici exista o practica ce nu respecta prevederile codului familiei, intrucat sotia nu are de unde sa stie ca ti se mareste salariul, iar cel prejudiciat este COPILUL TAU.
In privinta faptului ca ai un credit si urmezi o facultate , acestea nu prezinta relevanta: COPILUL TREBUIE SA CREASCA SI TREBUIE SA CONTRIBUI SI TU LA ACEST FAPT.
Asta daca nu consideri ca singura contributie a fost in momentul conceperii!!!!!!!!!:">
Casatoria s-a realizat doar dataorita faptului ca era insarcinata si dupa 2 luni de la nasterea copilului ne-am despartit de fapt, dar procesul de divort l-am cerut dupa 2 ani. Pana la divort am platit o pensie stabilita in suma de 17.5.Ron deoarece eram in somaj. In Hotararea de divort scrie: la stabilirea pensiei urmeaza a se avea in vedere ca paratul realizeaza un venit mediu lunar de 2.000.000 asa cum rezulta din adeverinta....obliga la plata unei contributii lunare de intretinere in cota procentuala de 25% din venitul net lunar in favoarea minorului de la data pronuntarii hotararii si pana la majorat.
Si inca o problema: in ce conditii as putea cere testul de paternitate?
multulesc
Art. 54. - Codul Familiei: Paternitatea poate fi tăgăduită, dacă este cu neputinţă ca soţul mamei să fie tatăl copilului.
Acţiunea în tăgăduirea paternităţii poate fi pornită numai de soţ; moştenitorii acestuia pot continua acţiunea pornită de el.
Dacă soţul este pus sub interdicţie, acţiunea va putea fi pornită de tutore, însă numai cu încuviinţarea autorităţii tutelare.
În toate cazurile, mama copilului va fi citată.
Art. 55. - Acţiunea în tăgăduirea paternităţii se prescrie în termen de şase luni de la data când tatăl a cunoscut naşterea copilului.
Daca hot spune ca pensia e 25% din venituri, asta e! Daca nu o respectati, nu e bine pt. dv. daca afla mama.
Daca vi se naste un alt copil, o puteti micsora.
Tagada paternitate
popa bogdan
Dupa 7 luni de casnicie,am intentat actiunea de divort,pe timpul procesului de divort(februarie 2010-noiembrie2010) a rezultat un copil.Din cauza ca nu am fost ... (vezi toată discuția)
Paternitate
iriza
am o fetita de 4 ani nascuta in afara casatoriei.tatal a recunoscut o(e trecut pe certif de nastere)in tot acest timp nu m a ajutat cu nimic.poate sa ceara ... (vezi toată discuția)