avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii concediu medical, concediu maternitate, concediu ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

concediu medical, concediu maternitate, concediu crestere copil

Exista vreo prevedere care ar exclude, din baza de calcul pentru indemnizatii, veniturile rezultate din orele suplimentare (din care s-au retinut CAS, CASS, impozit) ?
In ce lege/articol sunt prevazute retinerile (CAS, CASS, impozit, somaj) corespunzatoare celor 3 tipuri de concedii?
In cazul in care mi se refuza recalcularea corecta a indemnizatiilor, unde trebuie sa ma adresez?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ursuletroz , utilizator 14:07, 17 Mai 2010
Dreptul la concedii medicale si indemnizatii pentru materniate este conditionat de plata contributiei de asigurari sociale de sanatate destinata suportarii acestor indemnizati. Cota de contributie pentru concedii si indemnizatii prevazuta de OUG nr. 158/2005 este de 0,85%, aplicata la fondul de salarii sau, dupa caz, la drepturile reprezentand indemnizatie de somaj, asupra veniturilor supuse impozitului pe venit ori asupra veniturilor cuprinse in contractul de asigurari sociale si se achita la bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate.
Daca asupra contravalorii orelor suplimentare s-a platit contributia de 0,85%, aceasta se include in baza de calcul pentru indemnizatii de concedii medicale si pentru maternitate.
Studiati OG 158/2005, precum si Codul Fiscal, art care prevad veniturile neimpozabile

Multumesc!
Si a treia intrebare?
toate retinerile( cas, cass, impozit, somaj) se aplica la venitul brut realizat lunar, deci inclusiv la sumele provenind din orele suplimentare prestate de dumneavoastra.
Faceti sesizare la conducerea firmei in care prestati activitatea, precum si la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical pentru pfa ilie_a64 ilie_a64 Ca PFA ,daca am avut un accident la locul de munca mi se plateste concediul medical de CASS?Daca da,spuneti-mi va rog cum se procedeaza(care sunt ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu de maternitate jamesbond12 jamesbond12 Buna seara. Sotia mea urmeaza sa intre in concediul de maternitate saptamana viitoare. In ultimele 6 luni, pe langa salariu primit de la angajator, a ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal zfabian zfabian buna ziua va rog sa ma ajutati cu un raspuns.eu si sotia mea ne am intors recent din strainatate ,in momentul de fata nu suntem angajati nici unul,sotia mea ... (vezi toată discuția)