avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Codul vamal - bunuri permise la intrarea In RO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Codul vamal - bunuri permise la intrarea In RO

(4) Sunt scutite de TVA şi de accize alcoolul şi băuturile alcoolice, altele decât vinurile liniştite şi berea, în următoarele limite cantitative:

a) un total de 1 litru de alcool şi băuturi alcoolice cu o concentraţie alcoolică de peste 22% în volum sau alcool etilic nedenaturat de 80% în volum şi peste;

b) un total de 2 litri de alcool şi băuturi alcoolice cu o concentraţie alcoolică mai mică de 22% în volum.

(5) Fiecare dintre cantităţile menţionate la alin. (4) reprezintă, în sensul alin. (6), 100% din totalul admis pentru alcool şi băuturi alcoolice.

(6) În cazul oricărui călător, scutirea poate fi aplicată pentru oricare combinaţie de tipuri de alcool şi băuturi alcoolice menţionate la alin. (4), cu condiţia ca totalul procentelor utilizate din cantităţile individuale permise să nu depăşească 100%.

Imi puteti explica ce inseamna mai exact si cum se aplica aceste scutiri? Pot introduce in tara 2 l de alcool > 20%?
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 09:37, 16 Mai 2010
Imi puteti explica ce inseamna mai exact si cum se aplica aceste scutiri? Pot introduce in tara 2 l de alcool > 20%?

1. Prevederile la care faceti referire sunt aplicabile calatorilor si altor persoane fizice si au in vedere bunurile (aici bauturi alcoolice) pe care cetatenii romani le pot introduce in tara in regim de scutire de taxe vamale.
Aceste cote au in vedere consumuri proprii.
2. Puteti introduce in Romania 2 litri de alcool cu concentratie de peste 20% cu conditia sa nu depaseasca 22% concentratie alcoolica in volum.
Cu alte cuvinte daca se depaseste pragul de 22% concentratie alcoolica puteti introduce doar un litru.
Bauturile care se situeaza intre aceste limite (20 - 22%) sunt lichiorurile. Dar de obicei, bauturile de acest gen se imbuteliaza in sticle de 750 mm. Daca veti achizitiona 3 astfel de sticle veti cumula 2,25 litri pe care ii veti putea introduce fara probleme pentru ca nimeni la intrarea in tara nu va va putea obliga sa beti sau sa aruncati diferenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod vamal - cantitatea maxima de tigari admise Sergiu22SV Sergiu22SV Care este cantitatea maxima de tigari admisa la trecerea frontierei? Cum fac sa pot introduce in mod legal peste aceasta limita? (vezi toată discuția)
Modificari regulament vamal? dan2507 dan2507 stiu ca anul trecut cantitatea maxima de tigari admisa la introducere in tara era de 200 de tigari (1 cartus)/pers. as dori sa stiu daca au intervenit ... (vezi toată discuția)
Alcool.cantitate. nadia_odagiu nadia_odagiu Salut. Spuneti mi, va rog, cu cat alcool am voie sa trec din Republica Moldova in Romania? Stiu ca poti trece diferite cantitati, in functie de procentul de ... (vezi toată discuția)