avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 232 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... buna ziua am probleme cu casco la astra
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

buna ziua am probleme cu casco la astra

buna ziua am facut o polita casco la astra si am gasit masina facuta praf in parcare zgariata toata am fost la politie am loat dovada si am deschis un dosar de dauna la ei si am aflat ca ei nu lucreaza cu mercedesu decontare directa .si tot ma fosrteaza sa ma duc la ce service vor ei ..si am zis sa fac in regie propie am facut un deviz la mercedes si face 180 de milioane toata masina . din care e zik ca nu poate sa imi dea de cat 40 de milioane . eu ce fac unde sa imi fac masina la colt de str nu se poate asa ceva dau pe an 1800 de euro #-o daca ma poate ajuta cineva cat trebuie sa imi dea din devizu care lam facut .sau cum se procedeaza in regie propie???#-o
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Mai 2010
david_david12000, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 11:35, 18 Mai 2010
Solutia ar fi sa efectuati reparatia la service-ul agreat de dvs, sa achitati reparatia, tinandu-se cont de constatarea agentului de asigurare si in baza facturii emise de unitatea reparatoare, urmand sa va recuperati integral suma de la societatea de asigurare. In caz contrar (daca nu vi se plateste), urmand sa promovati o cerere de chemare in judecata, in final recuperand si dobanda legala, precum si cheltuielile de judecata.
Pentru valoarea maxima pe care o puteti primi sub forma de despagubiri (plata reparatii), nu trebuie sa intrebati pe nimeni.Aveti polita , in care este trecuta valoarea autovehiculului (suma asigurata), pentru care ati platit primele anuale aferente.
Atentie la despagubirea in regie proprie, caz in care devizul este intocmit de asigurator si uneori nu cuprinde TVA(iar preturile si tarifele sunt luate cele mai ieftine din piata).

pai ma trimis sa fac un deviz la mercedes am facut si suma e de 180 de milioane si eu vor sa imi dea 40 de milioane pai ce sa fac cu ei nici o cutie de 10 kg normala de vopsea nu iau sa arunc pe ea #-o macar daca scade si ei tva din 180 milioane si sa imi dea restul casa o pot face eu la mercedes si pun eu diferenta adik tva ala .:(

CE SA MAI ZIK CA NU AVEM CE FACE NE IA BANI SI NU NE FACE NIMIK ASTA E TARA RO#-o#-o
Este greu de stabilit situatia exacta prin discutii indirecte si trunchiate.Refuzul partial sau total al platii devizului, trebuie si are o motivare (fransiza, suprafata minima (%) avariata pentru a se aproba/plati vopsirea integrala,etc.)
Daca asiguratorul nu respecta conditiile de plata daune din polita, aveti posibilitatea obtinerii pretentiilor in instanta.
Ultima remarca inca nu este credibila pentru ca nu reiese acest lucru din lipsa detalierii exacte.
"Zgariata toata" poate insemna de fapt doar 20% si atunci probabil , daca service-ul care a intocmit devizul nu stie decat de "vopsitorie integrala", aici apare diferenta.Fara detalii exacte nu putem decat a face presupuneri.
fransiza nu am de loc , problema e ca ei au zis ca nu lucreaza cu mercedesu si mie nu mi plak ce service au ei am fost la cateva si sant vai de ele ,am intrebat daca da jos tot dupa ea cand o baga si a zis ca le da dar nu mai poate sa regleze cum au fost ele la linie pai ce e asta imi bat joc de masina :( si am zis sa o fac in regie propie,
ei normal nu trebuie sa scada doar tva din deviz ? MASINA A BAGATO TOATA
pe contract zice daca e peste 75 la % si a fost ei au zis . si vor sa imi dea de cat 40 milioane ..pai ce vopsit fac eu ..?

Alte discuții în legătură

Leasing - despagubire - asigurare Puff Daddy Puff Daddy Buna ziua, am cumparat un Camion prin leasing pe o perioada de 2 ani ... cu 3 luni inainte de terminarae leasing-ului camionul a fost implicat intr-un accident ... (vezi toată discuția)
Refuz plata casco: gazare auto piccione piccione Buna ziua, Am gasit masina gazata in parcare, firma de asigurari mi-a dat o hartie de intrare in reparatie cu mentiunea ca sa fie intrebati de service ... (vezi toată discuția)
Tergiversare despagubire dauna casco mitrutpaul mitrutpaul Am avut o dauna si am incercat sa-mi repar masina pe polita casco. Cu toate ca masina este asigurata la suma de 3100 euro iar devizul emis de service(cu care ... (vezi toată discuția)