avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu pre/postnatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu pre/postnatal

Buna ziua. Lucrez in invatamant de 2 ani, ca profesor suplinitor calificat, deci cu un contract pe perioada determinata. Contractul meu se termina pe data de 31 august 2010 sau la intoarcerea titularului. Titularul se intoarce la 1 iunie 2010. Eu ce drepturi am din acel moment? Pot sa imi iau concediul de odihna, pe perioada de vara, conform perioadei lucrate?
Am toate aceste nelamuriri pentru ca sunt insarcinata in 5 luni si ceva... Ar trebui sa nas in sept 2010. Daca am dreptul la concediul de odihna , contractul meu ar trebui sa se sfarseasca undeva in august. Daca nu voi lua alt post, de la 1 sept teoretic nu mai am serviciu. Intrebarea este daca pot sa intru in prenatal din august de la scoala unde sunt acum si sa raman asa pana nasc in sept , chiar daca nu mai am alt post? Sau va trebui sa intru in somaj in luna lui sept.? Din cate stiu eu pe cartea de munca nu trebuie sa existe pauza nici macar de o zi, pentru a putea beneficia de indemnizatia de crestere a copilului.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:46, 16 Mai 2010
1. CIM pe perioada determinata inceteaza de drept (art.56j din Codul muncii) la data expirarii sale, indiferent de situatia dvs.
2. Daca intre timp intrati in concediu de maternitate (si ar fi mai bine asa), indemnizatia va este platita de angajator si apoi, in continuare (dupa incetarea CIM) de catre Casa de Asigurari de Sanatate.
3. Daca intrati in somaj va fi platit de Agentia de Somaj.
4. Oricum veti beneficia si de CCC pana la 2 ani si de indemnizatia aferenta.
5. In cele 12 luni premergatoare nasterii sunt admise si lunile in care aveti lucrate cel putin jumatate din zilele lucratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil virginia g virginia g Sunt insarcinata si lucrez cu cm pe perioada determinata,adica pe 31 sept imi expira contractul,iar eu ar tb sa intru in prenatal pe 10 sept.Aangajatorul a ... (vezi toată discuția)
Concediul crestere copil ContSters363911 ContSters363911 Buna ziua!Va deranjez si eu cu o problema… in anul scolar 2014-2015 am fost angajata la scoala pe perioada determinata( 31 aug 2015).In contractul de munca ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa cic p.roibanescu p.roibanescu buna ziua! as vrea sa ma interesez in numele cumnatei mele care din aprilie a iesit din cic, dar nu a putut sa isi puna dosarul de somaj pt ca i s-a spus ca nu ... (vezi toată discuția)