avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... poprire pe conturi
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

poprire pe conturi

Ma puteti ajuta... vreau sa fac poprire pe conturi unei firme debitoare. Ma intereseaza daca poate face lucrul acesta un consilier juridic sau executorul? Tin sa mentionez ca nu am bilet la ordin sau CEC, decat contractul de vanzare cumparare. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: new_2009 , utilizator 11:36, 22 Mai 2010
Actiune judecatoreasca mai intai apoi executor.
Trimit cerere de somatie la Tribunal sau cum....? Multumesc
nu s-au emis facturi? din ce rezulta suma de bani pentru care vreti sa puneti poprire pe conturi?
in prima faza trebuie dovedit in instanta ca societatea respectiva va datoreaza bani. doar executorul judecatoresc poate pune poprire pe conturi in baza unui titlu executoriu(de exemplu o sentinta judecatoreasca investita cu formula executorie)
Ba da, s-au emis facturi. Va multumesc de raspunsuri
daca aveti facturi acceptate puteti merge pe procedura rapida a somatiei de plata. e mai ok, taxa judiciara doar de 39 lei nu la valoare dar atentie CREANTA TREBUIE SA FIE CERTA LICHIDA SI EXIGIBILA

Alte discuții în legătură

Care sunt caile? simi82 simi82 Buna! Sunt persoana juridica. Am vandut marfa lui x cu contract, s-au emis facturi si mi-au dat ca acoperire bilete la ordin. Firma y a bagat in insolventa pe ... (vezi toată discuția)
Solicitare insolventa debitorului vs executare silita smart accounting business srl smart accounting business srl Buna seara! Va prezint urmatoarea speta , cu speranta ca voi fi ajutata de specialistii de pe acest site, care de multe ori m-au lamurit in spete grele: am ... (vezi toată discuția)
Bilete la ordin investite cu titlu executoriu ContSters69724 ContSters69724 Am si eu o rugaminte. Daca stie cineva sa ma lamureasca cu o problema legata de niste bilete la ordin refuzate la plata, motiv pentru care firma a intrat in ... (vezi toată discuția)